Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Hedefimiz Erdoğan’ı Saray’dan indirmek; daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Hedefimiz Erdoğan’ı Saray’dan indirmek; daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğiz

HABER MERKEZİ – Britanya’nın saygın gazetelerinden Times’e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ‘ciddi anlamda demokrasi eksikliği olduğunu’ belirterek buna karşı mücadele vereceğini söyledi. “Bizim ana hedefimiz Erdoğan’ı Saray’ından indirmektir. Bunu yapmakta da kararlıyız” diye konuşan CHP lideri bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceklerini vurguladı.

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Times, darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle 15 Temmuz etkinliklerinden izlenimler ve analizlere başyazısında yer verdi.

Gazete, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan röportaja da yer ayırırken, röportajda Adalet Yürüyüşü merkeze alındı.

Kılıçdaroğlu buraya verdiği röportajında Türkiye’yi “demokrasiye geri döndürme” sözü verdi.

“Korkmuyorum. Bu ülkede ciddi anlamda demokrasi eksikliği var ve biri buna karşı mücadele vermek zorunda” CHP lideri “Bizim ana hedefimiz Erdoğan’ı Saray’ından indirmektir. Bunu yapmakta da kararlıyız” diye konuştu.

CHP lideri, bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceklerini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısındayız. Yaşananları, ‘halkın demokrasi savaşı’ olarak tanımlıyoruz. Ama diğer yanda bir de ‘Saray’ın 15 Temmuz’u var. Saray darbe girişiminden yararlandı ve beş gün sonra olağanüstü hâl ilan etti. Biz buna ‘Saray’ın darbesi’ diyoruz.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve partisi için “Artık terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldi” açıklamasına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Terörist tanımını kabul etmiyorum, hatta buna gülüyorum” dedi.

CHP lideri “Özgür bir ruhum olduğu gerçeğiyle baş edemiyorlar. Eğer biri demokratik olmayan bir kültürden geldiyse, benim yürüyüşüme de terörist yürüyüş diyecektir” görüşünü dile getirdi.

Haberde son olarak, Kılıçdaroğlu’nun 2019’daki seçimler için “Ben aday değilim ama partimiz birini seçecektir” sözleri hatırlatıyor.


Bu haberde BBC Türkçe’den de yararlanılmıştır.