Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘Adalet Mitingi’ açıklaması: Bu bir son değil başlangıç

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Adalet Mitingi’ açıklaması: Bu bir son değil başlangıç

HABER MERKEZİ – 25 günlük  ‘Adalet Yürüyüşü’nün finalini Maltepe’de Adalet Mitingi’yle yapacak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğu, “Miting bir son değil, önce onu söylememiz lazım, son değil başlangıç olacak. Adalet sorunu devam ettiği sürece buna benzer pek çok hareket bizim görev alanımız içinde olacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ve 25 gün süren Adalet Yürüyüşü bugün Maltepe’de düzenlenecek Adalet Mitingi’yle final yapacak.

Evrensel Gazetesi’nden Meltem Akyol’a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Mitingi’nin bir son değil başlangıç olduğunu söyledi.

Hükümetin “Adalet sokakta aranmaz” tepkisine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Parlamentoda sesimizi keserlerse biz nerede muhalefet edeceğiz? Sokakta…” dedi.

“Mutluyum, azimliyim, kararlıyım. İstanbul’a ulaşmak benim için önemliydi. Herhangi bir yorgunluk hissetmiyorum. Herhalde bu kararlı olmaktan, inançlı olmaktan kaynaklanan bir şey” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 ‘Toplum aslında adalete susamış’

Ankara ile İstanbul arasındaki E-5 güzergahı Adalet ve Kalkınma Partisinin parti olarak güçlü olduğu bir güzergah. Dolayısıyla bu güzergah üzerindeki yolculuğumuz benim düşündüğümden daha fazla bize ilgi olduğunu gösterdi. Bu da beni mutlu etti. Şu sonuca vardım: Toplum aslında adalete susamış vaziyette, binlerce kişi bir haksızlığa uğruyor, fakat sesini çıkarabilecek ortam yok veya böyle bir yargıya ulaşma konusunda ciddi sıkıntılar var. Ve bir şekilde o haksızlığı sineye çekip duruyor. Özellikle 20 Temmuz sivil darbesinden sonra topluma bir korku gömleği giydirildi. İnsanlar konuşamaz oldu. Bu yürüyüş o gömleğini çıkardı. İnsanlar yalnız olmadığını gördü. Türkiye’de herkes şu ya da bu şekilde haksızlığa uğradığına inanıyor. Siz bunun için yürümeye başladığınızda insanlar, hangi görüşten olurlarsa olsunlar, adalet için yürünür diyorlar. Adalet hepimize lazım… Hapisteki gazeteciler için, tutuklanan gazeteciler için, tutuklanan milletvekilleri için adalet istiyoruz.

Bizim topluma umut ve heyecan vermemiz lazım. Umut ve heyecan vardı zaten bu yürüyüşte. Umut ve heyecan bulaşıcıdır, yani siz eğer umutluysanız arkadaşınıza da o umudu veriyorsunuz, heyecanlıysanız yanınızdaki arkadaşınıza da aynı heyecanı veriyorsunuz…

‘Bir son değil başlangıç’

Miting bir son değil, önce onu söylememiz lazım, son değil başlangıç olacak. Adalet sorunu devam ettiği sürece buna benzer pek çok hareket bizim görev alanımız içinde olacaktır.

Bu bazen parlamento içerisinde, bazen parlamento dışında, bazen bir miting olarak bazen de bir yürüyüş olarak yine gündeme gelebilir. Tabii gelişen olaylara göre. Türkiye’de yaşanan atmosfere göre oturulur karar verilir. Etkili organlarda otururuz, kararını veririz. Biz yürüdük, sonra her şey düzelecek diye düşünmüyorum. Karşımızda bir duvar var. Biz bu yürüyüşü yaptık ve topluma “Geri adım atmayın, inandığınızı söylemekten korkmayın, biz yalnızız diye düşünmeyin. Biz milyonlarız” dedik ve toplum bunun farkına vardı.

‘Erdoğan 2019’da kendisinin gideceğini görüyor’

Kılıçdaroğlu DW Türkçe’ye verdiği röportajda ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2019’da gideceğini gördüğünü ve bu korkuyla, toplumu baskıladığını” söyledi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Ben, Erdoğan’da şunu gördüm: Devletin tüm olanaklarına rağmen, referandum sonucunda, yüzde 50’yi yakalayamadı. YSK’daki çeteyle ancak bu sonuca ulaşabildi. 2019’da kendisinin gideceğini görüyor. 2019 korkusuyla toplumu baskılıyor. Ama ne yaparsa yapsın Erdoğan 2019’da gidecektir.