Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Gülen’e: Bir ipte iki cambaz oynamaz; sen düştün, diğeri duruyor ama o da düşecek

Kılıçdaroğlu’ndan Gülen’e: Bir ipte iki cambaz oynamaz; sen düştün, diğeri duruyor ama o da düşecek

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu darbe girişiminin ardında ‘ulusalcı, laiklerin olabileceğini’ öne süren Fethullah Gülen’e seslendi, “Sorun seninle birlikte sana bu devleti teslim edendir. Unutmadık. Sana devleti teslim edenlerden er geç hesabını soracağız. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Biri düştü. Diğeri duruyor. O da düşecek, göreceksiniz. O da hesabını verecek. Aynı menzile gidiyorlardı” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci gününde devam eden Cumhuriyet Davası’na ilişkin açıklamalarda bulundu, darbe girişiminin ardında ‘ulusalcı, laiklerin olabileceğini’ öne süren Fethullah Gülen’e sert tepki gösterdi.

“‘FETÖ’yle mücadele eden gazeteciler hapiste”

Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını söyleyen CHP lideri, “Ömrü FETÖ gibi suç örgütleriyle mücadeleyle geçmiş bir gazetenin yazarlarını alıp FETÖ ile ilişkili diye hapse atıyoruz. İddianameyi hazırlayan savcı FETÖ’den yargılanıyor. Umarız adalet tecelli eder ve arkadaşlarımız duruşmadan sonra serbest bırakılırlar” dedi.

Gülen’e yanıt: Bir ipte iki cambaz oynamaz

Konuşmasında, “Darbe girişiminin ardında ulusalcı laik bir kesimin olabilir” diyen Fethullah Gülen’e de seslenen Kılıçdaroğlu, “Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi?” diye sordu.

CHP lideri şunları söyledi:

Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; ’15 Temmuz’u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir’ diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. ‘Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir’ diyor bu densiz. 169 general verdiler, üniversiteler verdiler, rektörler verdiler. ‘Biz Türkiye’nin bütün sırlarını istiyoruz Kozmik odayı istiyoruz’ dediniz. Size Kozmik odayı bile verdiler.

Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek vatana ihanettir. İhanet edenler de iktidardadır.

Şimdi utanmadan sıkılmadan ‘bu darbe girişimini Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış’ diyor. Sorun seninle birlikte sana bu devleti teslim edendir. Unutmadık. Sana devleti teslim edenlerden er geç hesabını soracağız. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Biri düştü. Diğeri duruyor. O da düşecek, göreceksiniz. O da hesabını verecek. Aynı menzile gidiyorlardı.

AB’ye çağrı: Türkiye Cumhuriyeti AKP’den ibaret değil

CHP lideri, konuşmasında Avrupa Birliği’ne (AB) de seslendi.

Türkiye’nin sadece AKP’den ibaret olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, AB’ye şu çağrıyı yaptı:

Buradan bütün AB’ye seslenmek isterim; Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir ve Türkiye Cumhuriyeti AKP’den ibaret değildir. Biz çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Ortadoğu’nun şamar oğlanına dönen bir Türkiye değil. Bir şey söyleyip ertesi gün vazgeçen bir Türkiye değil. Bizim ana hedefimiz bu, amacımız bu.


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
‘Makul şüphe’ iddiasıyla gözaltına alınmışlardı: Gazetecilerin 13 gündür ifadeleri alınmadı
Sonraki Haber
Microsoft kararını geri çekti: Paint kaldırılmıyor