Ana SayfaGüncelKürt PEN üyesi yazar Hasip Yanlıç gözaltında

Kürt PEN üyesi yazar Hasip Yanlıç gözaltında

HABER MERKEZİ – Kürt PEN üyesi yazar Hasip Yanlıç evine yapılan baskınla gözaltına alındı. 3 gündür gözaltında tutulan Yanlıç’ın evinde yapılan aramada Hasan Cemal’in kitabına da el konulduğu belirtildi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde Salı günü sabah saatlerinde kapatılan Kürt Yazarlar Derneği ve Kürt Uluslararası Yazarlar Birliği (Kürt PEN) üyesi yazar Hasip Yanlıç’ın evine yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Yanlıç, 3 gündür Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde tutuluyor.

dihaber’e konuşan Hasip Yanlıç’ın avukatı Devran Matyar, müvekkilinin dosyasına gizlilik kararı getirildiğinden dolayı dosya içeriğine ulaşamadıklarını belirtti.

Ancak Avukat Matyar, Yanlıç’ın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bünyesinde akademik Kürtçe eğitim verdiği ve “Örgüt propagandası” iddiası ile gözaltına alındığını söyledi.

Gözaltına alındığı günden bu yana müvekkili ile iki defa görüştüğünü kaydeden Matyar, Yanlıç’ın gözaltı süresinin gelecek Salı gününe kadar uzatıldığını kaydetti.

Avukat Matyar, Yanlıç’ın evinde yapılan aramada gazeteci-yazar Hasan Cemal’in ‘Delila’ kitabı da dahil olmak üzere 5 kitaba el konulduğunu aktardı.