Ana SayfaGüncelLeyla Zana ilk duruşmada beraat etti

Leyla Zana ilk duruşmada beraat etti

HABER MERKEZİ – HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, 21 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Leyla Zana hakkında çeşitli tarihlerde katıldığı yürüyüş ve basın açıklamaları nedeniyle 8 yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Zana’nın ara celsede savunma yaptığı için katılmadığı duruşmada avukatı hazır bulundu.

Duruşmada savcı, davanın esası hakkında mütalaasını verdi.

Savcı, Zana’nın üzerine atılı suçları işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bulunmadığı, bu suçları işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraat verilmesini talep etti.

Ardından söz alan Zana’nın avukatı İbrahim Çeliker ise mütalaaya katıldıklarını, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Zana’nın üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle hakkında açılan davada beraat kararı verdi.

Ne olmuştu?

Leyla Zana, 8 Şubat’ta Diyarbakır’da gözaltına alınmış ifadesi alındıktan sonra “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılmıştı.

Zana, 2012 yılında katıldığı Newroz etkinliğinde “örgüt propagandası olabilecek tarzda zafer işareti yapmak” ile suçlanmıştı.

HDP’li Zana, “örgüt üyesi olmak”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve “Suçu ve suçluyu övmek” iddiaları ile suçlanıyordu.