Ana SayfaGüncelMerkel’in seçim programı: Türkiye’nin AB’ye üyeliğini reddediyoruz

Merkel’in seçim programı: Türkiye’nin AB’ye üyeliğini reddediyoruz

HABER MERKEZİ – CSU ile Berlin’de seçim programını tanıtan CDU lideri Angela Merkel, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıktıklarını duyurdu.

Almanya’da genel seçimlere üç ay kala Başbakan Angela Merkel, partisinin seçim programını açıkladı.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) lideri Merkel ve kardeş parti Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri Horst Seehofer üzerinde anlaşmaya vardıkları seçim programını ortak bir basın toplantısıyla duyurdu.

Bu programda Merkel, Türkiye’nin stratejik ve ekonomik önemini vurgularken, Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı çıktı.

İki partinin söz konusu seçim programında şöyle denildi:

Biz Türkiye’nin hem Avrupa hem bizim ülkelerimizde yaşayan insanlar arasındaki ilişkiler açısından stratejik ve ekonomik önemini biliyoruz. Bu nedenle Türkiye’yle AB arasında ilişkileri daha derinleştirmek istiyoruz. Sıkı ve özel bir işbirliği hem Avrupa’daki hem de Türkiye’deki insanların yararına. Türkiye ile AB arasında mümkün olduğunca güçlü bir işbirliği, dış ve güvenlik politikaları sorunlarında stratejik işbirliklerinden yanayız.

Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini reddediyoruz, çünkü üyelik şartlarını yerine getirmiyor. Türkiye’de hukuk devleti, özellikle ifade ve basın özgürlüğü konularında yaşanan son gelişmelerden ise büyük endişe duyuyoruz.

Programda ayrıca Türkiye ile AB arasındaki mülteci sözleşmesinin başka ülkelerle yapılacak benzeri sözleşmeler için örnek alınması vurgulandı.