Ana SayfaGüncelMersin’de Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kuruldu

Mersin’de Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kuruldu

HABER MERKEZİ – Mersin’de Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kuruldu. Dernek çocukları istismara karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Mersin’de, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) kuruluşunu ilan etti.

Garden Otel’de yapılan basın toplantısına Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları, Mersin eski baro başkanı ve kentte bulunan kadınlar destek verdi.

dihaber’de yer alan habere göre derneğin kuruculuğunu 3 yıl önce İzmir’in Menderes ilçesinde görev yaptığı bir okulda okul müdürünün 6 öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığını ortaya çıkaran ve yargılanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan üstlendi.

Saadet Özkan, derneğin amacının bireyi doğumundan önce ve daha sonraki büyüme dönemlerinde sağlıklı bir şekilde yetişmesini ve her türlü fiziksel, duygusal ve cinsel istismardan korumak olduğunu ifade etti.

‘Eğitim ve bilinçlendirme çalışması amaçlıyoruz’

Özkan çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının giderek arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Çocukların istismarı tanımlayabilmesi, vücuda kendisinden habersiz kimsenin dokunamayacağı konusunda bilinçlenmesi, çocukların tehdit bile edilse anne ve babasından saklayacağı sırlarının olmaması gerektiği, çocukların iyi dokunma ve kötü dokunma arasındaki farkı anlayabilmesi için her türlü eğitim ve bilinçlendirme çalışmasını amaçlıyoruz.

Derneklerinin en önemli amaçlarının rehabilitasyon merkezi ve merkezleri açmak olduğunu da söyleyen Özkan, “İzmir’in Menderes ilçesinde 3 yıl önceki cinsel istismar olayında en büyük desteği Mersinli iş insanlarının vermiş olmasından kaynaklı dernek merkezini Mersin olarak seçtik” dedi.

‘Mersin küçük bir Türkiye’

Özkan Mersin’in küçük bir Türkiye olduğunu ve sürekli göç alan bir şehir olduğunu dile getirdi ve ekledi:

Mersin halkı ve kentte bulunan sivil toplum kuruluşları da çocuğa yönelik cinsel istismarda çok duyarlı, bu yüzden derneğimizin merkezi olarak burayı seçtik.

Derneğin kurucusu Özkan, dernek olarak Türkiye’de nerede bir çocuk istismarı olsa orada olacaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.