Ana SayfaGüncelMunzur Festivali’ne OHAL yasağı

Munzur Festivali’ne OHAL yasağı

HABER MERKEZİ – Dersim’de bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Tunceli Valiliği tarafından OHAL gerekçesi ile yasaklandı.

Dersim’de tüm hazırlıkları tamamlanan ve bu yıl 27-30 Temmuz tarihleri arasında 17’ncisi düzenlenecek olan  Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tunceli Valiliği tarafından, festival tertip komitesine gönderilen tebligat ile yasaklandı.

Valilik tarafından gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verildi:

27-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında 17’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin gerçekleştirmek için talepte bulunduğunuz bildirilmiştir. İlimizde basın açıklaması dışında yapılacak toplantı, gösteri, yürüyüşleri oyun, temsil, stant kurma, bildiri dağıtma çadır kurma, oturum eyle mi, konser, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler Olağanüstü Hal (OHAL) süresince yasaklanmıştır.

Valilik tertip komitesine gönderdiği tebligatta ayrıca festivalin “çeşitli gruplar tarafından farklı amaçlara çekilebileceğini” belirterek bu durum “huzur ve güvenliğin bozulmasına neden olabileceği” iddia ederek festivale izin verilmeyeceğini belirtti.