Ana SayfaDünyaNational Geographic fotoğraflarıyla kent karmaşası

National Geographic fotoğraflarıyla kent karmaşası

HABER MERKEZİ – The Guardian, National Geographic Dergisi’nin düzenlediği yarışmadan seçtiği bazı fotoğrafları ‘Urban Jungles’ adı ile sergiliyor.

Britanya’nın köklü gazetecilerinden The Guardian, National Geographic Dergisi’nin 2017’de düzenliği fotoğraf yarışmasına katılan fotoğraflardan bazılarını ‘Urban Jungles’ ismiyle derledi.

‘Hong Kong’da sis ve buğu’ – Fotoğraf: Edward Tin

Sıcak rüzgarlar güney okyanuslarından baharın sözünü getirdiğinde, Hong Kong’un limanlarına sis demir atar. Bu fotoğrafta Kwai Chung Konteyner Terminali’ndeki sisin gözalıcı güzelliğini görüyoruz. Buğunun içinden sadece konteyner gemilerinin vinçleri ve Stonecutters Köprüsü’nün ayakları görünüyor.

‘Çeperli Kent’ – Fotoğraf: Andy Yeung

Kowloon kenti, yüzlerce evin birbiri üzerine yığıldığı zamanın en kalabalık yerlerden biriydi. Kent 1990’da yıkıldı. Fakat dikkatli bakarsanız o dönemin izlerini hala görebilirsiniz.

‘Taşların üstünde: New York’taki turistler’ – Fotoğraf: Ed Nazarko

New York’un en tepesinden şehir ve turistler, herkes birine poz veriyor.

‘Kuş kadar özgür’ – Fotoğraf: Ata Adnan

 

‘Yükseklik korkusu’ – Fotoğraf: Albert Dros

Asya’daki en yüksek yerleşim binasından, Zenith’ten çekildi. Fotoğrafın çekilmesi için özel izin (alınması 2 ay sürdü) gerekti ve güvenlik önlemleri alındı. Kendimi binanın köşesinden asarak fotoğrafı çektim. Bu kadar yüksek bir yerden aşağısı çok farklı gözüküyor. Normalde oluşacak korku kayboluyor, onun yerine huzur buluyorsunuz.

‘Al Ain’ – Fotoğraf: Andrzej Bochenski

Umman’da çölün içindeki Muhafazat el Buraymi kenti.

‘New York Işıkları’ – Fotoğraf: Lars Sivans

Doğu Nehri’nin kenarındaki Queens’ten Manhattan’da gün batımı.

‘Ummannaq’ – Fotoğraf: Rayann Elzein

Bu, Grönland’daki küçük bir ada. Yaklaşık 1200 insanın evi. Böyle renkli evler, buzdağları ve fiyortların arasında uyanmak mükemmeldi. Uummannaq’tan ayrılırken kalbinizin bir kısmı burada kalır derler. Çok doğru.

‘Ana kart şehir’ – Fotoğraf: Ho Lam Cheng

Hong Kong dünyadaki en kalabalık şehirlerden biri. Kent gökdelenlerle dolu ve dağlarla çevrili. Eğer yukarıdan bakarsanız şehrin bir ana kart gibi dizayn edildiğini görebilirsiniz. Binalar sunucu, yollar ise bağlantı kabloları. İnsanlar bilgi gibiler, bir yerden diğerine transfer edilen.

‘Reklam sokağında enerjik yaşam’ – Fotoğraf: Nikhil Rasiwaisa

Banglore’daki Reklam Sokağı’nda insanlar Ramazan alışverişi yapıyor.

Previous post
12 akademisyeni ihraç eden Dokuz Eylül Rektörlüğü'ne çelenk: 'Akademi biat etmez'
Next post
Talimat Erdoğan'dan: Bu 15 Temmuz'da da 'demokrasi nöbeti süreci' başlıyor