Ana SayfaToplumsal CinsiyetNurettin Yıldız nefret söylemini sürdürüyor: Kadınlar ümmetin en büyük sorunu

Nurettin Yıldız nefret söylemini sürdürüyor: Kadınlar ümmetin en büyük sorunu

HABER MERKEZİ – Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, kadınlara yönelik nefret söylemlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce çalışan kadınlara yönelik “Çalışarak fuhuşa hazırlık yapmış oluyorlar” diyen Yıldız, bu kez de kadınları “ümmetin en büyük sorunu” olarak gördüğünü söyledi.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, kadınlara yönelik cinsiyetçi açıklamalarda bulundu.

Yıldız daha önce çalışan kadınlara yönelik söylediği “Çalışarak fuhuşa hazırlık yapmış oluyorlar” ve sözleriyle tepki çekmişti.

Üniversiteli kadınlara ise “gözleri bakire değil” diyen Yıldız bu kez de kadınları “ümmetin en büyük sorunu” olarak nitelendirdi.

Yıldız’ın vakıf sohbetinde ifade ettiği söylemler sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Veda hutbesinin en uzun mesajlarından birisinin kadınlar hakkında olduğunu belirten Yıldız, kadınların o dönemde peygamber tarafından da “sorun” olarak görüldüğünü ileri sürdü.

Yıldız, “Kadınlar ne yaparlarsa yapsınlar, namaz da kılsalar, oruç da tutsalar, ümmetin sorunu olmaya devam edecekler” diye konuştu.

‘Yuvaların dağılmaması için kadınlar dövülmeli’

Peygamberin, “Kadınlara iyi davranın” vasiyeti nedeniyle “dizginleri ele alan” kadınların şımardığını söyleyen vakfın kurucusu, “Peygamber de bunu öngördüğü için daha sonra, ‘edepsizlik ve fuhuş yaparlarsa dövün’ demişti” diye konuştu.

Yıldız’ın, yuvaların dağılmaması için kadınların dövülmesini isteyerek, “Yeter ki kol kırılsın yel içinde kalmasın” ifadelerini kullanması dikkati çekti.

 

Previous post
Türkiye'de LGBTİ olmanın zorlukları Independent'da: Nerdesin aşkım?
Next post
119 gündür açlık grevindeki Gülmen ve Özakça Guardian'da: 'Zaman tükeniyor'