Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen 10 Ekim Katliamı’nın tutuklu sanığı ile aynı yerde tutuluyor

Nuriye Gülmen 10 Ekim Katliamı’nın tutuklu sanığı ile aynı yerde tutuluyor

HABER MERKEZİ – Semih Özakça ile birlikte 4 ayı aşkın süredir açlık grevinde olan Nuriye Gülmen, 10 Ekim Katliamı’nın tutuklu sanıklarından Hatice Akaltın ile aynı koridordaki hücrelerde tutuluyor. Gülmen, avukatları aracılığıyla “Sürekli tekbir getiriyor. Katliamı hatırlıyor ve katliamı yeniden yaşıyor gibi oluyorum” mesajını gönderdi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 133’üncü gününde devam ediyor.

‘Ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 58’inci gününde.

Sincan Cezaevi’nde tutulan Nuriye Gülmen’in, 10 Ekim Katliamı sanıklarından biriyle aynı koridordaki koğuşlarda tutulduğu ortaya çıktı.

dihaber’de yer alan habere göre dün iki eğitimciyi ziyaret eden avukat Ayşegül Çağatay, Gülmen’in Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından düzenlenen saldırının sanıklarından Hatice Akaltın ile aynı koridordaki hücrelerde tutulduğunu belirtti.

Akaltın’ın sürekli tekbir getirdiğini belirten avukat Çağatay, “Nuriye bu durumdan çok rahatsız. Koridorda sürekli tekbir atıyormuş. Nuriye çok huzursuz bu durumdan. Katliamı tekrar yaşıyormuş gibi hissediyor” dedi.

10 Ekim Katliamı’nın tutuklu sanıklarından Hatice Akaltın kimdir?

“Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurmak, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet Etmek” suçlarından yargılanan Hatice Akaltın, tutuklu sanıklardan Metin Akaltın’ın eşi.

Katliamın organizatörü ve bombacılarını Ankara’ya getiren Halil İbrahim Durgun’un kendini patlattığı iddia edilen evde, Durgun’un eşi Esin Altıntuğ ile birlikte yakalanan Hatice Akaltın, 16 Aralık 2015 tarihinde tahliye edilmişti.

10 Ekim Katliamı davasında ara duruşmada yakalama kararı çıkartılan Akaltın, 18 Nisan günü Antep’te yakalanmış, 19 Nisan günü de hakkında tutuklama kararı verilmişti.