Ana SayfaGüncelParka polis ablukası, girişlere izin yok: HDP’li vekiller ‘Direniş Nöbeti’nde

Parka polis ablukası, girişlere izin yok: HDP’li vekiller ‘Direniş Nöbeti’nde

HABER MERKEZİ – “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla eylemsellik programını başlatan HDP, Diyarbakır’da düzenlediği grup toplantısının ardından 10 milletvekilinin katılımıyla “Direniş Nöbeti” başlattı.  Nöbetin düzenlendiği parkın etrafı polis ablukasına alınırken, halkın parka girişine de izin verilmiyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) geçtiğimiz hafta açıkladığı “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla 9 maddelik deklarasyonun ardından eylemselliklerine başladı.

Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda düzenlenen grup toplantısının ardından HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya, Garo Paylan, Behçet Yıldırım, Feleknas Uca, Nimettullah Erdoğmuş, Ziya Pir, Müslüm Doğan ve Dilan Dirayet Taşdemir aynı parkta bir hafta sürecek “Direniş Nöbeti” eylemine başladı.

Nöbet eyleminin yapıldığı park ise polis tarafından bariyerlerle abluka alındı. Halkın parka girişine izin verilmezken, vekiller engellemeyi kırmak için kimi zaman bariyerlerin arkasından halkla sohbet ederken kimi zamanda parkın dışına giderek yurttaşlarla görüşüyor.

Vekillerin eylemine parti yöneticileri de katılarak destek veriyor.

“Direniş Nöbeti” süresi boyunca her saat başı yaşanacak gelişmelere ilişkin açıklama yapacak olan HDP’li vekiller, yine her gün saat 11.00’de parkta basın açıklaması yapacak.

HDP’lilerin Direniş Nöbeti, Diyarbakır’dan sonra İstanbul, Van ve İzmir’de de yapılacak.

Birer hafta sürecek olan Direniş Nöbeti’nin her birine 10 vekil katılacak.