Ana SayfaBilim ve TeknolojiRusya’da internet sansürü eylemi: ‘Neye ulaşabileceğimizi seçerek görüş açımızı kontrol etmeye çalışıyorlar’

Rusya’da internet sansürü eylemi: ‘Neye ulaşabileceğimizi seçerek görüş açımızı kontrol etmeye çalışıyorlar’

HABER MERKEZİ – Rusya’nın başkenti Moskova’da birçok insan hükümetin uyguladığı sıkı internet kontrolü politikalarını protesto etmek için yürüdü. Göstericilerden biri ‘Bilgi edinme, fikirlerimizi ifade etme özgürlüğümüzü elimizden alarak görüş açımızı manipüle ediyorlar’ dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da binlerce insan ‘internet özgürlüğü’ için yürüdü.

Muhalefet Parnas Partisi ve başka birçok sosyal harekete mensup göstericiler, başta Başkan Vladimir Putin olmak üzere hükümetin uyguladığı sansür kanunlarını ve ‘aşırı’ olarak nitelendirdikleri propaganda şekillerini protesto etti.

Göstericilerden biri gazetecinin ‘neden yürüdükleri’ ile ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:

Kendimizi ifade etme özgürlüğümüzü istiyoruz. Rusyalıların özgürce konuşabildiği tek yer internet kalmıştı. Sansür dolayısıyla üstelik toplumun bilgi edinme hakkı da elinden alınıyor. Böylece, hükümetle ilgili fikirlerimiz de dahil olmak üzere görüş açımızı kontrol ediyorlar.

Yürüyüş resmi olarak izinli olmasına rağmen sayı hakkında kesin bilgi edinilememekle birlikte ‘Putin karşıtı poster taşıdığı’ gerekçesiyle gözaltına alınanlar olduğu iddia edildi.


Karınca Dış Haberler