Ana SayfaGüncelSakarya’da Suriyeli hamile kadın ve çocuğunu öldüren iki saldırgan tutuklandı

Sakarya’da Suriyeli hamile kadın ve çocuğunu öldüren iki saldırgan tutuklandı

HABER MERKEZİ – Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli hamile kadını kaçırıp cinsel saldırıya maruz bıraktıktan sonra oğlu ile birlikte öldürdüler. Gözaltına alınan ve suçlarını itiraf eden iki saldırgan çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli 9 aylık hamile kadın, 10 aylık çocuğu ile birlikte Birol K. ve Cemal B. adlı iki saldırgan tarafından kaçırılmış, 27 yaşındaki kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra oğlu ile birlikte başları taşla ezilerek öldürüldü.

Kaynarca ilçesinin Birlik mahallesinde ormanlık alanda 20 yaşındaki Suriyeli kadın ve 10 aylık oğlunun cansız bedenleri köylülerin haber vermesi ile olay yerine gelen jandarma ve polis ekiplerince Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştı.

İki saldırgan tutuklandı

Savcının incelemelerinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Suriyeli kadının eşinin çalışma arkadaşları olan Birol K. ile Cemal B. gözaltına alındı.

İki saldırgan emniyetteki ifadelerinde cinsel saldırı ve cinayet suçlarını işlediklerini kabul etti.

Sorguları tamamlanan Birol K. ve Cemal B. ifadelerinin tamamlanmasının ardından Kaynarca Adliyesi’ne sevk edildi.

Birol K. ve Cemal B. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Öldürülen Emani Al Rahmun ile oğlu Halaf Al Rahmun’un cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Anne-oğulun cenazesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne ait araçla Adapazarı’na getirilecek. Cenazeler yarın ilçe merkezindeki Orhan Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Suriye’nin İdlib kentine gönderilecek.