Ana SayfaDünyaSanatçılar, hayranları ve BDS: ‘Radiohead bugünkü İsrail konserini iptal ederek kültürel boykota katılmalı’

Sanatçılar, hayranları ve BDS: ‘Radiohead bugünkü İsrail konserini iptal ederek kültürel boykota katılmalı’

HABER MERKEZİ – Aralarında Roger Waters ve Ken Loach gibi efsanevi isimlerin de bulunduğu çok sayıda Britanyalı sanatçı ve BDS, Radiohead’in bugün İsrail’in başkenti Tel Aviv’de gerçekleştireceği konseri iptal etmesi çağrısında bulundu. Sanatçılar ve BDS Radiohead’den Filistin’e destek vermek adına İsrail’e uygulanan kültürel boykota katılmasını isterken, grubun solisti Thom Yorke ise ‘müzik sınırları aşmak içindir’ diyerek konsere katılacaklarını belirtti.

Radiohead’in bugün İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki HaYarkon Park’ında bir konser vermesi bekleniyor.

Filistin için İsrail’in boykot edilmesi gerektiğini savunan BDS (Boykot, Yatırımları Geri Çek ve Yaptırım Uygula), grubun solisti Thom Yorke’u konseri iptal etmeye çağırdı.

BDS ile birlikte kampanyayı yürütenlerden efsanevi rock grubu Pink Floyd’un vokalisti Roger Waters ve Britanyalı yönetmen Ken Loach, Yorke’u tekrar düşünmeye davet etti.

Fakat grubun solisti Thom Yorke, konserin gerçekleşeceğini belirterek ‘müzik sınırları geçmek içindir, onları yeniden inşa etmek için değil’ dedi.

BDS Başkanı Omar Barghouti ise “Thom Yorke’un İsrail apartheidını eğlendirmekten geri durmasını isteyen Filistinlilerin sesini duymadığını” söyledi.

Ayrıca Radiohead hayranları da sosyal medyada Filistin bayrakları ile poz vererek konserin iptal edilmesi çağrısına destek veriyor.

Radiohead’in İskoçya Glaskow’da verdiği konserinde bir grup hayranı da aynı taleple Filistin bayrağı açmış, Thom Yorke onlara dönüp hareket çekerek cevap vermişti.

Alternatif rock grubu Radiohead’e Nisan’da da Britanya’dan çok sayıda sanatçı ve müzisyenden konserin iptal edilmesi çağrısı gelmişti.

Kimler konser vermeyi reddetmişti?

İsrail’de konser vermeyi reddeden sanatçılar arasında Stevie Wonder, Carlos Santana ve Lauryn Hill gibi isimler bulunmakta.

Paul McCartney, Rolling Stones, Elton John ve Bon Jovi ise son yıllarda İsrail’de sahne aldı.

Radiohead ise 2000 yılından beri İsrail’de konser vermedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünyanın ilk kadın hakları bildirgesi 'Seneca Falls'ın 169. yıldönümü
Sonraki Haber
ÖSO saldırıları ve çatışmalar: Son 4 günde Afrin köylerinde neler yaşandı?