Ana SayfaÇalışma YaşamıSendikalı olduğu için işten çıkarıldı, fabrika önünde eylem başlattı

Sendikalı olduğu için işten çıkarıldı, fabrika önünde eylem başlattı

HABER MERKEZİ – Yazaki Fabrikası’nda sendikal faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle işten çıkarılan Dilek Gültekin, fabrikanın bulunduğu Gemlik Serbest Sanayi Bölgesi girişinde “işimi geri istiyorum” pankartıyla eyleme başladı.

Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Serbest Sanayi Bölgesi’nde yer alan Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret Fabrikası’nda 1 yıldır çalışan Dilek Gültekin sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek 23 Haziran’da işten çıkarıldı.

Fabrikada son gözlem operatörü olarak çalışan ve Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi olan Gültekin, Serbest Bölge girişinde ‘işimi geri istiyorum’, ‘Yazaki’de kullan at işçilik var’ pankartları açarak eyleme başladı.

dihaber’de yer alan habere göre Gültekin, Yazaki Fabrikası’nın İŞKUR üzerinden işçi alımları yaptığını, işverenin her işçi üzerinden devletten 700 TL aldığını ve bu yüzden de sürekli işçi alınıp çıkarıldığını ifade etti.

‘Kadın işçiler tacize maruz bırakıldı’

Fabrikada daha önce kadınların tacize ve tecavüz girişimine maruz bırakıldığına da dikkat çeken Dilek Gültekin şunları söyledi:

Tek talebim işe geri alınmak. Daha önce bu fabrika kadın işçilere tacizler ile gündeme geldi. Kadın işçilere tecavüz girişiminde bulunuldu. Hak gasplarına artık son verilmesi için sendikal faaliyet yürüttüğüm için işimden çıkarıldım.