Ana SayfaEkolojiSHD’den Aladağlı çocuklara yaz okulu

SHD’den Aladağlı çocuklara yaz okulu

HABER MERKEZİ – Sosyal Haklar Derneği, Aladağ’da yurt katliamında yakınlarını ve arkadaşlarını kaybeden çocukların katılımıyla yaz okulu düzenliyor.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi yaşamını yitirmiş, 24 öğrenci ise yaralanmıştı.

Sosyal Haklar Derneği (SHD) üyeleri ise katliamda yakınlarını ve arkadaşlarını kaybeden çocukların katılımıyla yaz okulu düzenliyor.

SHD, gönüllü psikolog ve eğitmenlerin katılımı ile 4 gün sürecek etkinliklerle çocukların gelişimlerine sosyal ve kültürel açıdan destek olmak, onlara moral ve motivasyon desteği sağlamayı amaçlıyor.

Yaz okulunda resim, eğlenceli matematik, fizik, spor ve doğa, tarih gibi atölyeler gerçekleştiriyor.

Yaz okullarına dair dihaber’e bilgi veren SHD üyesi Özlem Dündar, geçtiğimiz Perşembe günü başladıkları etkinliklerin yarın sona ereceğini aktardı.

Dündar, öncelikle travma yaşanan köylerde tüm çocuklara moral ve motivasyon desteği sağlamak, rehabilitasyonlarına katkı sunmak, laik bilimsel eğitimin küçük de olsa bir parçasını sunabilmek için çaba harcadıklarını ifade etti.

Çocukları Kur’an kursu dışındaki faaliyetler göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Dündar, yaz okullarında sorgulayan, tutum sahibi, sevgi dolu, paylaşımcı ve dönüştürme gücüne sahip çocukların yetişmesi için atölyeler düzenlediklerini dile getirdi.

Dündar, yarın ikinci duruşması görülecek olan Aladağ Katliamı davasına da katılma çağrısı yaptı.