Ana SayfaEkolojiSıcaklar karpuzu da vurdu: Üreticiler zararda

Sıcaklar karpuzu da vurdu: Üreticiler zararda

HABER MERKEZİ – Kilo fiyatının tarlada 15-20 kuruşa düşmesinden dolayı sıkıntılı günler yaşayan Adana’daki karpuz üreticilerini bu kez de aşırı sıcaklar mağdur etti. Hasat zamanı gelen karpuzlar aşırı sıcaklıktan dolayı sarardıkları için ekonomik değerini yitirdi.

Adana’da karpuz üreticileri aşırı sıcaklardan dolayı zararda.

Türkiye’nin yıllık 4 milyon ton civarındaki karpuz üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Adana’daki karpuz üreticilerinin kilo fiyatının tarlada 15-20 kuruşa düşmesinden dolayı yaşadıkları zararın ardından bu kez de aşırı sıcaklardan dolayı sararıp ekonomik değerini yitiren karpuzların tarlada kalması nedeniyle zarara girdi.

DHA’ya konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan birçok üreticinin karpuzun üzerini sap ve gazete ile kapatarak ürününü kurtarmaya çalıştığını ancak tarlaların çoğunda karpuzların sıcaktan dolayı yandığını söyledi.

Sararmış karpuzun hiçbir ekonomik değeri olmadığına dikkat çeken Doğan, şunları söyledi:

Karpuzu yanan üreticilerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine başvurarak, tarlada hasar tespiti yaptırdığı takdirde, Ziraat Bankası’na olan borçları erteleniyor. Üreticimiz zaten karpuzdan zarar etti, en azından bu şekilde borcunu erteletebilir.

 

Previous post
SİVAS KATLİAMI | 'Madımak’ta katledilen 33 can için adalet istiyoruz'
Next post
Aslı Erdoğan’a Almanya’dan barış ödülü