Ana SayfaDünyaSiyah bir gencin ‘polis şiddeti’ nedeniyle ölümünün ardından Londra’da protestolar

Siyah bir gencin ‘polis şiddeti’ nedeniyle ölümünün ardından Londra’da protestolar

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz hafta Londra’da polisin kovalaması sonucu girdiği dükkanda gözaltına alındıktan hemen sonra hayatını kaybeden Rashan Charles’ın ‘polis şiddeti nedeniyle öldüğü’ iddiasıyla başlatılan protesto eylemleri devam ediyor. Gözaltına alınanlar olduğu belirtilirken güvenlik güçleri sözcüsü ‘tam sayı veremeyeceklerini’ söyledi.

20 yaşındaki Rashan Charles, 22 Haziran’da Londra’nın doğusundaki Kingsland Caddesi’nde sonucu polisin kovalaması sonucu bir dükkana girmiş ve burada gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Polis Charles’ın ‘ağzına bir şey attığını ve onu çıkarmaya çalıştıklarını’ iddia ederken siyah gencin boynu kırılarak polis tarafından kasten öldürüldüğünü belirten göstericiler, bir haftadır İngiltere’nin çeşitli yerlerinde  protesto eylemleri düzenliyor.

‘Gözaltı sayısını tam olarak veremeyiz’

Cuma gecesi Hackney Kasabası’nda düzenlenen eylemde polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri kapsamında havadan da helikopterle izlenen protesto sırasında polis göstericilere karşı biber gazı ve tazyikli su kullanırken göstericiler de güvenlik güçlerine çeşitli objeler fırlattı.

Gözaltına alınanlar olduğu bilgisi gelinirken, güvenlik güçleri sözcüsü ‘tam sayı veremeceklerini’ söyledi.

Charles’ın ölümü üzerine polise açılan soruşturma ise sürüyor.


Karınca Dış Haberler