Ana SayfaToplumsal CinsiyetSosyal medyada tacizciler artık ifşa ediliyor: ‘Tacizci Veri Tabanı’

Sosyal medyada tacizciler artık ifşa ediliyor: ‘Tacizci Veri Tabanı’

HABER MERKEZİ – Twitter’da ‘Tacizci Veri Tabanı’ ismiyle açılan hesap kadınları sosyal medyada taciz eden erkekleri ifşa etmeyi amaçlıyor. Hukuki destek de verilen hesabın kurucusu olan kadın, amaçlarının tacizcileri caydırmak olduğunu söylüyor.

Sosyal medya adresi Twitter’da kadınları taciz edenleri ifşa eden ve kadınlar için özgür bir sosyal medya alanı olmayı hedefleyen ‘Tacizci Veri Tabanı’ isimli bir hesap açıldı.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre bir kadının yönettiği hesap açılalı henüz 1 hafta oldu ancak şimdiden 78 kişinin hesabı ifşa edildi.

‘İstedim ki kadınlar tacizcilerle tek başına mücadele etmesin’

Hesabın açılış hikayesi ise şöyle:

Uzun süredir aklımda olan bir hesaptı, grup sokakta giyimi nedeniyle tacize uğrayan kadınlarla ilgili ne gibi çalışmalar yapabiliriz sorusu üzerine kuruldu. Bununla ilgili o gün bir hashtag çalışması gerçekleştirdik #canimneistersegiyecegim

O gece sabaha kadar tag altında erkeklerin tacizine uğradık.  Tacizcinin hedef göstermesi sonucu diğer tacizciler de kadın arkadaşımıza hakaretlerde bulunuyor. Her kadın bu durum karşısında sakinliğini korumak zorunda değil. İstedim ki tacizcilerle kadınlar tek başına mücadele etmesin.

‘Sosyal medya tacize uğrayan kadınların ortak hesabı’

Hesabı yöneten kadın buranın, ‘sosyal medyada tacize uğrayan tüm kadınların ortak hesabı’ olduğunu söylüyor.

Dijital şiddete ve cinsel saldırıya maruz bırakılan kadınlar, taciz içeren diyalogun ekran görüntüsünü @tacizciarsivi hesabına DM (Direct Message, Doğrudan Mesaj) olarak gönderiyor, tacizci bu hesaptan ifşa ediliyor.

Hesap erkeklere de açık

Kadın, iki hukukçunun da danışmanlık yaptığı hesabın tacize maruz kalan erkeklere de açık olduğunu söylüyor:

Biz, tacize uğrayan erkekler ekran görüntülerini bize ulaştırırsa bunu da paylaşacağımızı söyledik. Ama nedense şu ana kadar hiçbir erkek bizden böyle bir yardım talep etmedi. Neden acaba?

Hesabı kapatmak için cinsiyetçi küfürler

Kadın, ‘Tacizci Veri Tabanı’nın taciz edenlerin hedefi haline geldiğini ve cinsiyetçi sözlerle hesabı kapattırmaya çalıştıklarını anlatıyor.

Avukat arkadaşlarımıza hukuki konuları danışıyoruz ama bilinsin ki benim şahsen bir korkum yok. İfşa etmeden önce kılı kırk yarıp, emin oluyoruz. Ha, tacizcilerden biri eğer ki o aptal cesaretini gösterip iddia ettiği gibi bir şikâyette bulunur da taciz ettiği kadınları bu gibi hukuki teferruatlardan kurtarmış olur. O mahkemeyi inanın merak ediyorum, gönderdiği taciz mesajlarını nasıl savunacağını.

Tacizci Veri Tabanı’nı kuran kadın kim?

Taciz Veri Tabanı’nı kuran kadın, patronunun çocuk istismarcısı olduğunu ifşa ettikten ve patronu tutuklandıktan sonra işsiz kalmış. Artık evden çalışıyor. İşinden geri kalan zamanlarda da erkeklere tacizin ne olduğunu anlatmaya, tacizci erkekleri rahatsız ederek kadınları rahat ettirmeye çalışıyor.

 

Previous post
Kayyum 'Cegerxwîn'i de indirtti, yerine '15 Temmuz' içerikli isim yolda
Next post
Meteoroloji: İstanbul'da gök gürültülü sağanak bekleniyor