Ana SayfaGüncel‘Suriçi ortak dünyamızdır’: Yıkıma karşı imza kampanyası başlatıldı

‘Suriçi ortak dünyamızdır’: Yıkıma karşı imza kampanyası başlatıldı

HABER MERKEZİ – Sur’da “kentsel dönüşüm” adı altında sürdürülen yıkıma karşı kurulan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, “Diyarbakır Suriçi ortak dünyamızdır, yıkım durdurulsun” sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Sokağa çıkma yasakları sırasında büyük yıkım yaşayan Sur’da şimdi de “kentsel dönüşüm” adı altında Alipaşa ve Lalabey mahallelerinde yıkım sürüyor.

Yıkıma karşı sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve meslek odaları tarafından kurulan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu bir imza kampanyası başlattı.

“Diyarbakır Suriçi ortak dünyamızdır, yıkım durdurulsun” sloganıyla başlatılan imza kampanyasının basın toplantısı Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi’nde düzenlendi.

Yıkıma karşı yürüttükleri kampanyalarla ilgili bilgi veren Sur’un Yıkımına Hayır Platformu Eş Sözcüsü Talat Çetinkaya İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Sur’un Yıkımına Hayır’ forumunun Diyarbakır’da da gerçekleştirileceğini ifade etti.

Sur’daki yıkımla ilgili Avrupa Birliği’ne üye 16 ülkenin elçilikleriyle görüşme yaptıklarını belirten Çetinkaya, Avrupa’daki çeşitli kurumlarla temaslarının sürdüğünü söyledi.

Platformun diğer eş sözcüsü Büşra Cizrelioğulları ise yıkımın hedefindeki mahallelerde yaşayan Surluların çığlığına sahip çıkma ve seslerine ses olmanın bütün duyarlı kişi, kurum ve kuruluşların, hak örgütlerinin, siyasi partilerin, derneklerin, platform ve inisiyatiflerin, meslek odaları, emek ve demokrasi güçlerinin sorumluluk alanında bulunan bir görev olduğunu söyledi.

Alipaşa ve Lalebey halkının meşru taleplerini bütün dünya gündemine taşımayı hedeflediklerini dile getiren Cizrelioğulları, bu çerçevede ‘’Diyarbakır Suriçi Ortak Dünyamızdır, Yıkım Durdurulsun’’ sloganıyla bir ay sürecek olan imza kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Toplanan imzaların TBMM başkanlığına gönderileceğini belirten Cizrelioğulları, şöyle devam etti:

İmza kampanyamız aynı anda hem sosyal medya üzerinden hem de ıslak imzalı yöntemle sürdürülecektir. Diyarbakır dışında kalan ve kampanyamıza destek verecek kişi ve kurumlar imza föyüne @SurPlatformu resmi Twitter hesabından erişilebilir.