Ana SayfaGüncelTalimat Erdoğan’dan: Bu 15 Temmuz’da da ‘demokrasi nöbeti süreci’ başlıyor

Talimat Erdoğan’dan: Bu 15 Temmuz’da da ‘demokrasi nöbeti süreci’ başlıyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz’da ‘demokrasi nöbeti süreci’ başlayacağını açıkladı. Kalın bu ‘sürece’ Erdoğan’ın da katılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, başarısız darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un yıl dönümünde ‘demokrasi nöbeti süreci’nin başlayacağını açıkladı.

Kalın, söz konusu nöbet sürecinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayacağını söyledi.

‘15 Temmuz anma programı’na ilişkin konuşan Kalın “15 Temmuz’un birinci yılında İstanbul ve Ankara’da yapılan anıtlar açılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece demokrasi nöbeti süreci başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak” dedi.

‘Demokrasi Nöbeti’ yaklaşık bir ay sürmüştü

Geçtiğimiz yılki ‘Demokrasi Nöbeti’ eylemleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erdoğan’ın CNN Televizyonu’na telefonundan anında görüntülü konuşma uygulaması aracılığıyla yaptığı sokağa çıkın çağrısı sonrası başlamıştı.

Tam 26 gün süren eylemlerin İstanbul’daki merkezlerinden biri Taksim Gezi Parkı etrafı olmuştu.

Yaklaşık bir ay süren ‘Demokrasi Nöbeti’, Erdoğan’ın 7 Ağustos’ta İstanbul’da Yenikapı’daki mitingteki “Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Çarşamba akşamı noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül, çarşamba akşamı nokta” sözleriyle bitirilmişti.