Ana SayfaGüncelTGS’de bir istifa daha: ‘Meslek ilkelerine aykırı davranılıp kumpasçıların ekmeğine yağ sürülüyor’

TGS’de bir istifa daha: ‘Meslek ilkelerine aykırı davranılıp kumpasçıların ekmeğine yağ sürülüyor’

HABER MERKEZİ – Elif Akgül’ün Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi’ndeki yöneticilik görevinden istifa etmesinin ardından, sendikanın şube sekreteri Sevgim Denizaltı da görevinden ayrıldığını açıkladı. Denizaltı, İstanbul Şube Başkanı Ali Açar’ın Cumhuriyet gazetesine karşı hükümet tarafından açılan davada ‘tanık’ olarak yer almasını eleştirdiği açıklamasında, dava açanların ‘ekmeğine yağ sürecek’ değerlendirmelerde bulunduğunu ve buna karşı sendikanın sadece ‘uyarı cezası’ ile yetindiğini belitti. Bu durumun ‘kabul edilemez’ olduğunu vurgulayan Denizaltı, sendikadan istifa ettiğini duyurdu.

bianet muhabiri ve editörü Elif Akgül’ün Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi’ndeki yöneticilik görevinden 5 Temmuz’da istifa etmesinin ardından şube sekreteri Sevgim Denizaltı da sendikadan istifa ettiğini duyurdu.

Akgül yaptığı açıklamada İstanbul Şube Başkanı Ali Açar’ın Cumhuriyet gazetesine karşı hükümet tarafından açılan davada ‘tanık’ olarak ifade vermesi ve bu ifadesinde gazetenin yayın politikasını tartışmasının ‘meslek etiğine aykırı olduğunu’ söylemiş, konuyu sendikanın disiplin kuruluna götürdüklerini ancak Açar’a sadece uyarı cezası verildiğini belirterek bunun ‘kabul edilemez’ olduğunu vurgulamıştı.

  Elif Akgül TGS'deki görevinden istifa etti: 'Meslek ilkelerini ihlal eden şube başkanı korunuyor'

Bugün Sevgim Denizaltı da TGS’deki İstanbul Şube Sekreterliği görevinden “sendikanın meslek ilkelerine aykırı davranan ve Cumhuriyet Gazetesi’ne kumpas kuranların ekmeğine yağ süren Ali Açar’ı koruması” gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Sevgim Denizaltı’nın konuya dair açıklamasının tamamı şu şekilde:

Türkiye Gazeteciler Sendikası yönetimine;

AKP iktidarı tarafından Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik kurulan kumpas sonucu açılan davada, iddianameye dayanarak oluşturulan tanık ifadelerinden birinin TGS İstanbul Şube Başkanı Ali Açar’a ait olması, Açar’ın meslek ilkelerine aykırı davranarak savcıyla yayın politikasını tartışması, kumpas kuranların ekmeğine yağ sürecek nitelikte bazı değerlendirmelerde bulunması ve bu durumun üzerinin ‘uyarı’ cezasıyla kapatılmak istenmesi kabul edilemez. TGS yıllardır basın özgürlüğü mücadelesi veren ve bu mücadeleyi verirken bedeller ödemiş bir sendikadır. Ne gerekçeyle olursa olsun sendikamız tarihine ve bu onurlu mücadeleye gölge düşürmeye, haklarını korumakla yükümlü olduğumuz meslektaşlarımıza zarar verebilecek bir davranış içerisine girmeye kimsenin hakkı yoktur.

Bu nedenle TGS İstanbul Şube Sekreterliği görevinden istifa ettiğimi bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederim.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"'Gizli toplantı' iddiaları asılsız; hak savunucularına 'gözaltında tecrit' söz konusu"
Sonraki Haber
OHAL'de cezaevleri: Üç kişiye tek kişilik yemek, 17 kişiye bir damacana su, işkence ve darp