Ana SayfaDünyaTrump ve Putin ilk kez yüz yüze görüştü: ‘Suriye’nin güneybatısında ateşkes için anlaşmaya varıldı’ iddiası

Trump ve Putin ilk kez yüz yüze görüştü: ‘Suriye’nin güneybatısında ateşkes için anlaşmaya varıldı’ iddiası

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez yüz yüze görüştü. Görüşme sonrası Associated Press (AP) haber ajansı, kaynaklarına dayandırdığı haberinde ABD ve Rusya’nın Suriye’nin güneybatısında ateşkes için anlaşmaya vardığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya’da düzenlenen G-20 kapsamında ilk kez yüz yüze görüştü.

Putin ile Trump’ın Hamburg’da gerçekleştirdikleri ilk görüşme 2 saat 20 dakika sürdü.

Sputnik’in haberine göre Trump, Putin’le bir arada bulunmanın kendisi için onur olduğunu söyledi Putin de, Trump’la tanıştığına memnun olduğunu ve görüşmenin sonuç vermesini umduğunu kaydetti. Habere göre Rusya ve ABD mevcut sorunları çözmek istiyorsa telefon görüşmelerinin yeterli olmayacağını kaydeden Putin, Trump’la daha fazla görüşmeleri gerektiğini ifade etti.

Görüşmeden sonra Associated Press (AP) haber ajansı, ABD ve Rusya’nın Suriye’nin güneybatısında ateşkes için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Suriye’nin güney batısında uygulanmaya başlanacak olan ateşkesin 9 Temmuz’da yürürlüğe gireceği belirtiliyor.