Ana SayfaDünyaTrump yine ‘onaylanmadı’: Kendi kabinesi de karşı oy kullandı, ‘Trumpcare’ rafa kalktı

Trump yine ‘onaylanmadı’: Kendi kabinesi de karşı oy kullandı, ‘Trumpcare’ rafa kalktı

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ın ve Cumhuriyetçilerin isteği üzerine ‘Obamacare’ adıyla bilinen sağlık reformu yasalarının kaldırılması senatoda tartışmaya açılmıştı. Geniş protestolara neden olan tartışmalar sonucu bugün yapılan oylamada üç Cumhuriyetçinin de Demokratlarla birlikte ‘hayır’ oyu vermesi üzerine Obamacare’in yerine geçmesi planlanan Trumpcare rafa kalktı.

ABD’de Senato, 26 Temmuz’da Cumhuriyetçilerin isteği üzerine ‘Obamacare’ adıyla bilinen sağlık reformlarının kaldırılmasını tartışmaya açmayı kabul etmişti.

100 kişilik senatoda, 50’ye 50 eşitlik çıkması üzerine, oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence tercihini tasarının lehinde kullanmış ve bir süredir gördüğü kanser tedavisi nedeniyle senatoda bulunamayan Cumhuriyetçi Senatör John McCain de oturuma katılarak ‘tartışmaya açılmasına evet’ oyu kullanmıştı.

(Tumpcare herkesi kapsayacak)

“Trumpcare ‘dar gelirli düşmanı’ydı”

Bu reformların ABD Başkanı Donal Trump’ın ve Cumhuriyetçilerin önerdiği üzere ‘Trumpcare’ ile değiştirilmesi, düşük gelirlilere daha fazla mali yük getirecek ve üstelik yaklaşık 25 milyon Amerikan vatandaşı sağlık sigortası hakkını kaybedecekti.

Demokratlar ‘dar gelirli düşmanı’ olarak nitelendirdikleri Trumpcare’i reddetti, geniş kitleler Obamacare’in kaldırılmasını protesto etmek için Beyaz Saray’ın önünde eylemler düzenledi.

 

Cumhuriyetçilerin karşı oyuyla Trumpcare rafa kalktı

Bugün sabah saatlerinde yapılan asıl oylamayla, senato Obamacare’in kaldırılmasını reddetti.

3 Cumhuriyetçi Parti üyesinin Başkan Donald Trump’ın isteği aksine Demokrat Parti ile birlikte ‘hayır’ oyu vermesi üzerine Cumhuriyetçiler 49 oya 51 oyla oylamayı kaybetti.

Üstelik Maine senatörü Susan Collins ve Alaska senatörü Lisa Murkowski’ye ek olarak ‘tartışılmasına evet’ oyu kullanan Arizona milletvekili John McCain de ‘hayır’ oyu kullandı.

Böylece Trumpcare rafa kalkmış oldu.

Trump ‘onaylamıyor’

ABD başkanları arasında şu ana kadar 35.1 oranla en düşük onay oranına sahip olan Donald Trump’ın kendi kabinesi olan Cumhuriyetçiler içerisindeki onay oranı da 15 Haziran’da 77.9 iken, sadece 9 gün içerisinde yüzde 6 düşmüştü.


Karınca Dış Haberler

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKOM'dan İstanbul için şiddetli yağış uyarısı
Sonraki Haber
'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde dördüncü gün