Ana SayfaGüncel‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ndeki HDP’lilerden ses çıkarma eylemi

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ndeki HDP’lilerden ses çıkarma eylemi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da üçüncü gününe geride bırakan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ndeki HDP’liler, nöbetin devam ettiği Ekin Ceren Parkı’nın etrafına kurulan polis bariyerlerine kaşıklarla vurarak ve düdük çalarak ses çıkarma eylemi düzenledi. Nöbette konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, ‘Faşizmden çıkışın yegane yolu var, o da faşizme hayır demektir’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) tarafından başlatılan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ üçüncü gününü geride bırakırken, nöbete katılan HDP’liler Ekin Ceren Parkı’nda kurdukları sofrada yemek yedikten sonra saat 21:00’de ses çıkarma eylemi düzenledi.

dihaber‘de yer alan habere göre Diyarbakır halkının ve HDP’lilerin nöbete katılımını engellemek amacı ile polis tarafından park etrafına kurulan bariyerlere kaşıklar ile vuran HDP’liler ses çıkarma eylemine başladı.

Eyleme çevrede bulunan apartmanlarda yaşayan yurttaşlar da balkon demirlerine vurarak ve ışık kapatıp açarak destek verdi.

Eylem sırasında parkın etrafındaki binalara yönelen polisler, buradaki ses çıkarma eylemine katılmasını engellemeye çalıştı.

Baydemir: Faşizmi dayatanların sonu hüsrandır

Eylemin ardından parkta basın açıklaması düzenleyen HDP Sözcüsü Osman Baydemir, ‘Bir an önce bugün çıkarmış olduğumuz sesin dalga dalga tüm memleketi sarmasını diliyoruz’ dedi.

Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü:

Vermiş olduğumuz bu ses ile Selahattin Demirtaş’ın sesi sözü ve cesareti ile buluştu, Figen Yüksekdağ’ın, milletvekillerimizin sesi ile buluştu. Nuriye ve Semih’in yalnız olmadığının ispatı olsun. Hakikat savunucusu olan ve cezaevinde bulunan Ahmet Şık, İnan Kızılkaya ve tüm gazetecilerin hakikat ışığına ışık katsın. Bir kez daha yüksek bir sesle haykırıyoruz faşizm çare değildir. Faşizm tıkanmışlığın kendisidir. Faşizmden çıkışın yegane yolu var, o da faşizme hayır demektir.

Vicdanla ahlakla adaletle faşizm gerileyecektir. Faşizmin gerilemesi ile birlikte tecrit ortadan kalkacaktır. Tecritin kalkması ile birlikte legal demokratik siyasetin önü açılacaktır. Legal demokratik siyasetin önünün açılması demek canlarımızın toprağa düşmemesi demektir. Gelin hak talebinde özgürlük ve eşitlik, adalet talebinden korkmaktan vazgeçin. Çünkü faşizmin sonu yoktur. Faşizmi dayatanların sonu hüsrandır. Bir an önce bugün çıkarmış olduğumuz sesin dalga dalga tüm memleketi sarmasını diliyoruz. Durmayacağız birlikte faşizmi durduracağız.