Ana SayfaÇeviri‘Vurma, sakın vurma!’: Öldürülen kişinin son sözlerini tekrar eden papağan katili yakalattı

‘Vurma, sakın vurma!’: Öldürülen kişinin son sözlerini tekrar eden papağan katili yakalattı

HABER MERKEZİ – ABD’de bir Afrika gri papağanı, sahibinin ‘Vurma, sakın vurma!’ şeklindeki son sözlerini tekrar ederek cinayet şüphesinin kanıtlanmasına yardımcı oldu.

ABD’nin Michigan eyaletinde Glenna Duram, eşi Martin Duram’ı silahla beş kez ateş ederek öldürdüğü şüphesiyle yargılanıyordu.

Mayıs 2015’te silah sesleri duyulan evde Glenna Duram’ın da olaydan sonra intihar teşebbüsünde bulunduğu iddia edilmişti.

Ölen Martin Duram’ın eski eşi Christina Keller mahkemede, Martin’in ölümünden sonra bakımını üstlendiği Afrika gri papağanı Bud’ın ‘bir şeyler bildiğini’ söyledi.

Keller, cinayete tanık olduğunu düşündüğü papağanın sürekli Martin’in son sözleri olduğuna inandığı ‘Sakın vurma, vurma, vurma!’ sözlerini tekrar ettiğini belirtti.

İnsan seslerini taklit edebilmesi ve küçük bir çocuğun zekasına eşdeğer zekası olması ile bilinen türe mensup papağan mahkemede ‘tanık’ olarak dinlenmedi fakat Keller’in ifadesi ve diğer tanık ifadeleri ışığında Glenna Duram, cinayet suçundan hapse mahkum edildi.


Karınca Dış Haberler