Ana SayfaGüncelYüksel’de 260’ıncı gün: Polis Saçılık’ı gözaltına aldı, ‘bozkurt’ işareti yapanlar saldırmaya çalıştı

Yüksel’de 260’ıncı gün: Polis Saçılık’ı gözaltına aldı, ‘bozkurt’ işareti yapanlar saldırmaya çalıştı

HABER MERKEZİ – Yüksel’de açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça ile ‘işe iade’ için yapılan eyleme müdahale eden polis, Veli Saçılık’ı gözaltına aldı. Eylem yerine gelip bozkurt işareti yaparak slogan atan bir grup ise Saçılık’a saldırmaya çalıştı. Öte yandan Güvenpark’ta Gülmen ve Özakça için yapılmak istenen eylem sırasında gözaltına alınan avukat Ebru ve Barkın Timtik kardeşler için de İstanbul’da başlatılan nöbet 4’üncü günündeydi.

140 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Yüksel Caddesi’nde bugün de eylem vardı.

Eylemin 260’ıncı gününde Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne yürümek isteyenlere, polis diğer eylemlerde olduğu gibi yine müdahale etti.

Polis Yüksel Caddesi’nin girişini TOMA ve kalkanlarla kapatırken, eylemin simge ismi Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu eylemciler, polis kalkanları önünde “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 140. gününde, gözaltılar serbest bırakılsın” pankartı açtı.

Bu polis, pankartı yırttı, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganı atan Saçılık’ı gözaltına aldı.

Provokasyon girişimi

Saçılık gözaltına alındığı sırada alana gelen ve bozkurt işareti yapan bir grup ise “Bu ülkede her şey var. Ne mutlu Türküm diyene” diyerek eylemi provoke etmeye çalıştı.

Bozkurt işareti yapan grup Saçılık’a da saldırmaya çalıştı.

Bu sırada Saçılık ise “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı attı.

Saçılık gözaltı aracına götürülürken, polisin bozkurt işareti yapan gruba müdahale etmemesi dikkat çekti.

Avukatlar gözaltında

Öte yandan Gülmen ve Özakça’ya destek için gittikleri Ankara’da gözaltına alınan avukat Ebru ve Barkın Timtik kardeşler hala gözaltında.

Timtik kardeşlerin serbest bırakılması için Halkın Hukuk Bürosu’nun İstanbul’da başlatmış olduğu adalet nöbeti ise 4’üncü gününde.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yapılan nöbette açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Yılmaz, taleplerinin bir an önce avukatların serbest bırakılması olduğunu ifade ederek, avukatlar serbest bırakılana kadar nöbet eylemlerinin süreceğini belirtti.


Bu haber dihaber’den derlenmiştir.
Previous post
İsrail'den Erdoğan'a yanıt: Osmanlı İmparatorluğu günleri çoktan bitti
Next post
Medyanın erkek egemen diline karşı 'Kadının Medyaya Katılımı' çalıştayı