Ana SayfaGüncelYüksel’deki eylemler sürüyor: 250’nci günde 5 kişi gözaltına alındı

Yüksel’deki eylemler sürüyor: 250’nci günde 5 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Tutuklama, ‘ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen Yüksel Caddesi’ndeki eylemler devam ediyor. Öğle saatlerinde açlık grevindeki tutuklu eğitimciler için ve işe iade talebiyle yapılan eylemlerin 250’nci gününde polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

Tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 130’uncu, ‘ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 55’inci gününde devam ediyor.

Eğitimcilere destek vermek ve işlerine geri dönmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat’a ‘ev hapsi’ verilmişti.

Ancak buna rağmen Yüksel’deki destek eylemleri 250’nci gününde sürüyor.

Bugün de devam eden eylemlerde “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istendi.

Ancak polis, daha öncekilerde olduğu gibi bu eyleme de müdahale etti.

Eylemcilerin taşıdığı “Açlık grevinin 130’uncu günü. Nuriye Gülmen ile Semih Özakça işe geri alınsın” pankartına müdahale eden polis, 5 eylemciyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınarak emniyete götürülen Alev Şahin, Ziya Tezcan, Serhat Aydın, Cemal Toksoy ve Levent Öncel’in hastaneye götürülmesinin ardından serbest bırakıldı.