Ana SayfaKadınYurt çalışanından cinsel saldırıya maruz bırakılan kadına: “Şort giyersen tacize uğrarsın”

Yurt çalışanından cinsel saldırıya maruz bırakılan kadına: “Şort giyersen tacize uğrarsın”

HABER MERKEZİ – İzmir’de üniversite öğrencisi bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan erkek serbest kaldı. Olaydan sonra kaldığı Ulusoy Kız Öğrenci Yurdu’na giden kadın burada çalışan kadın personelin “şort giyersen nerede olursan ol tacize uğrarsın” dediğini söyledi.

İzmir’in Bornova İlçesinde 19 yaşındaki üniversite öğrencisi kadın, TÜRGEV Kız Öğrenci Yurdu yakınlarında bir erkek tarafından tacize maruz bırakıldı.

Saldırgan kadının ve çevredekilerin girişimiyle yakalandı.

Olay esnasında iki kez polisin aradığını ancak telefonun açılmadığını söyleyen kadın, saldırganı yakaladıktan sonra polisin olay yerine geldiğini aktardı.

Gözaltına alınan erkek ifadesinde suçunu kabul etmesine rağmen serbest bırakıldı.

Suçunu kabul etti ama serbest bırakıldı

TÜRGEV Yurdu’ndan kayıtları almayı talep ettiklerini ancak yetkililerin teknik sorundan dolayı kayıtlarını vermediğini belirten kadın yaşadıklarını söyle anlattı:

İfadelerimiz alınıp ben şubeden çıktıktan sonra tacizcide serbest bırakılmış. Polisler ile TÜRGEV Kız Yurdu’na kamera kayıtlarını almaya gittiğimizde ilk önce teknik sorundan dolayı veremeyeceklerini daha sonra ise o açıyı göremeyeceğini söylediler. Karakola geri döndüğümüzde tacizcinin suçu kabul ettiğini, kendisine 5-6 kişinin zorla yaptırdığını bir daha yapmayacağını söylemiş. Bende suç duyurusunda bulundum.

Yurt çalışanı: “Şort giyersen nerede olursan ol tacize uğrarsın” 

Olaylardan sonra kaldığı Ulusoy Kız Öğrenci Yurdu’na çıkışını almak için gittiğini söyleyen kadın burada kendisinin suçlandığını şu sözlerle anlattı:

Ulusoy Kız Öğrenci Yurdu’na çıkışımı almaya gittiğimde orada çalışan kadın personelin “şort giyersen nerede olursan ol tacize uğrarsın” söylemi beni en az bu olay kadar üzdü.

‘Kadınlara teşekkürler, kendimi güçlü hissediyorum’

Ailesi başta olmak üzere, sınıf arkadaşlarından, çevresindeki insanlardan ve sosyal medyadan çok destek aldığını ifade eden kadın sözlerini kadınlara teşekkür ederek sonlandırdı:

Özellikle kadınlara teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten kendimi güçlü hissediyorum ve ceza almasını istiyorum. Bir daha böyle bir olay kimsenin başına gelmesin. Olayın takipçisi olacağım.