Ana SayfaGüncel12 yaşındaki kız çocukları kaybolan aile: ‘Zorla evlendirmek için kaçırdılar’

12 yaşındaki kız çocukları kaybolan aile: ‘Zorla evlendirmek için kaçırdılar’

HABER MERKEZİ – Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 12 yaşındaki kız çocukları kaçırılan aile, çocuklarının evlendirilmek için aralarında husumet olan bir aile tarafından alıkonulduğunu söyledi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Nuriye ve Mehmet Şencan çiftinin 12 yaşındaki kızları 7 Ağustos günü kayboldu.

Mehmet Şencan kızlarının aralarında husumet bulunan N.Ş.’nin 16 yaşındaki oğlu ile evlendirilmek için kaçırıldığını söyledi.

Polis, ailenin şikayeti üzerine olay hakkında soruşturma başlattı.

‘Kızımdan hiçbir haber yok’

Çocuğunun 6’ncı öğrencisi olduğunu söyleyen baba Şencan, “Polise ve savcılığa durumu bildirdik. Karşı taraf ‘Kız bizde yok’ diyor. O zaman nereye gitti bu kız? Kızımı getirsinler. Öldürdüler mi ne yaptılar? Oğullarıyla evlendirmek için kaçırdılar kızımı” diye konuştu.

Kızını bulmak için karakol, savcılık dahil her yere gittiğini belirten Şencan, “Kızımdan hiçbir haber yok. Ne gösterdiler, ne de telefon ettirdiler. Kızımızı bir an önce geri getirsinler” dedi.

‘Arabaya bindirip kaçırmışlar’

Kızının kaçırıldığını görenlerin olduğunu söyleyen Nuriye Şencan ise “Arabaya bindirip zorla götürmüşler kızımı. Önce kızın orada olduğunu söylediler, şimdi de ‘Kız bizde yok’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Kızımı kaçıranların evine gittim bana dayak attılar’

Şencan, çocuğunu kaçırdıklarından şüphelendikleri kişinin evine gittiğini ve orada kendisine şiddet uygulandığını söyledi:

Kızımı kaçırdıktan sonra onların evine gittik. Bana dayak attılar, saçlarımı yoldular. Benim kızım daha 12 yaşında, nasıl evlendiriyorlar? Daha okul çocuğu bu. Ben çocuğumu kimseye vermem. Kızımı istiyorum. Dağlar bir araya gelse yine de vermem kızımı. Kızımı bana teslim ederlerse kimseden davacı olmam. O daha okul çocuğu. Ben her gün ağlıyorum.




Önceki Haber
Fotoğraflarla: Dünyada bu hafta yapılan protestolar
Sonraki Haber
'Bölgesel OHAL' ilan edilen Charlottesville'de neler oldu?