Ana SayfaGüncel160 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça’nın refakatçi talebi kabul edildi

160 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça’nın refakatçi talebi kabul edildi

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemlerinin 160’ıncı gününde olan ve 18 gündür zorla götürüldükleri hastanede tutulan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın refakat talebi haftalar sonra kabul edildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 160. gününde.

28 Temmuz’da Sincan Ceza İnfaz Kampüs Hastanesi’ne zorla götürülen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 18 gündür ayrı odalarda ve tek başına refakatçisiz kalıyordu.

Ailelerin iki eğitimcinin zorla hasteneye götürülmesinin hemen ardından savcılığa başvurması üzerine refakatçi talepleri kabul edildi.

Gazete Sûjin’in haberine göre refakat talebinin kabul edildiği bilgisini veren Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, Semih Özakça’ya annesi Sultan Özakça’nın, Nuriye Gülmen’e ise kendisinin refakat edeceğini söyledi.

Refakatçi olabildikleri için mutlu olduklarını ifade eden Beyza Gülmen, “Tek başına orada yaşamlarını sürdürmeleri çok zor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamıyorlar. Odasını kendi temizlemek zorunda kalıyor. 150 günü geçen açlık grevi için çok zor koşullar. O yüzden mutluyum. Birlikte güzel vakit geçirebileceğimizi düşünüyorum. Hem iyi anlaşıyoruz zaten. Ben ona yardımcı olacağım. Moralinin yüksek olmasını sağlayacağım” dedi.

85 gündür açlık grevindeki Esra Özakça 48 kiloya düştü

Öte yandan iki eğitimcinin gözaltına alınıp tutuklanmasından sonra açlık grevine başlayan ‘ev hapsi’ndeki Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın eylemi de 85’inci gününe girdi.

Açlık grevine devam eden Esra Özakça 48 kiloya düşmüş durumda.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Silah kullanmakta tereddüt etmeyin' talimatı verilen bekçiler göreve başladı
Sonraki Haber
Sierra Leone'de sel ve toprak kayması: 'En az 312 kişi yaşamını yitirdi'