Ana SayfaGüncel4 kız çocuğunu istismar eden öğretmen hakkında 48 yıl hapis istemi

4 kız çocuğunu istismar eden öğretmen hakkında 48 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 7 yaşındaki 4 öğrenciye cinsel istismarda bulunan A.D. isimli öğretmen hakkında savcı 48 yıl hapis cezası talep etti.

Diyarbakır’da bir ilkokulda öğretmenlik yaparken 7 yaşındaki 4 kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığı için 11 Mayıs 2016’da tutuklanan A.D.’nin yargılamasına Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Tanık ifadelerinin dinlendiği davada savcı soruşturma kapsamında 7 yaşındaki çocukların ifadelerinde öğretmen için küçük öğrencilerin şüpheliyi ‘kötü bir öğretmen’ olarak tanımladıklarını, “Çocukları kucağına alıp, öpüyor ve ısırıyor” dediklerini kaydetti.

Savcı, sanığın 4 çocuğa karşı ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan cezalandırılmasına yetecek kadar delil bulunduğunu belirterek A.D.’nin 48 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık A.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, savcılığın görüşüne karşı sanığa savunmak yapmak için süre vererek, duruşmayı Kasım ayına erteledi.