Ana SayfaGüncel9 renkle sınıflandırıldı: 38 bin 500 dosya OHAL Komisyonu’nda

9 renkle sınıflandırıldı: 38 bin 500 dosya OHAL Komisyonu’nda

HABER MERKEZİ – OHAL KHK’leri ile ihraç edilenlerin, kapatılan dernek ve vakıfların itirazlarını değerlendirecek OHAL Komisyonu’na şimdiye kadar 38 bin 500 başvuru yapıldı. Komisyon dosyaların fazlalığı nedeniyle dosyaları 9 renkte sınıflandırdı.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) sonrası çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilenlerin, kapatılan dernek ve vakıfların itirazlarını değerlendirecek OHAL Komisyonu çalışmalarına başladı.

Komisyona şu ana kadar 38 bin 500 başvuru yapıldı.

Kapatıla Askeri Yargıtay binasında çalışmalarını yürüten komisyon dosyaları 9 renkte sınıflandırdı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, kırmızı dosyalara Milli Eğitim Bakanlığı, maviye Emniyet Genel Müdürlüğü, sarıya İçişleri Bakanlığı, turkuaza Sağlık Bakanlığı, kahverengiye Başbakanlık, bordoya Adalet Bakanlığı, yeşile Milli Savunma Bakanlığı, griye YÖK, HSYK, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, laciverte ise diğer kurumlardan yapılan başvurular konuldu.

Yedi kişiden oluşan komisyonda dosyaların incelenmesi KHK sırasına göre yapılacak. Ardından ön incelemeyi geçen dosyalar komisyonca görüşülecek. Sözlü ifade verme veya tanık dinletme ise mümkün olmayacak. Toplantı ve karar yeter sayısı dört olacak. Çekimser oy kullanılamayacak ve başvuran eğer isterse komisyon kararlarını idare mahkemelerine taşıyabilecek.

Anayasa Mahkemesi de geçtiğimiz hafta OHAL’den kaynaklı yaşanan hak ihlalleriyle ilgili 70 bin başvuruyu redderek dosyaları OHAL İnceleme Komisyonu’na havale etmişti.