Ana SayfaGüncel“ABD Türkiye’ye ‘IŞİD bayramda saldıracak’ istihbaratı verdi, önlemler alındı”

“ABD Türkiye’ye ‘IŞİD bayramda saldıracak’ istihbaratı verdi, önlemler alındı”

HABER MERKEZİ – Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD’nin Türkiye’ye IŞİD’in Kurban Bayramı’nda saldırı yapacağına dair istihbarat verdiğini öne sürdü ve bu istihbarat sonrasında Türkiye’nin çeşitli önlemler aldığını yazdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ABD’li yetkililerin, IŞİD’in Kurban Bayramı’nda saldırı planladığı istihbaratını Türkiye’ye ilettiğini iddia etti.

Selvi, “ABD’den güvenlik uyarısı” başlıklı yazısında, ABD makamları tarafından Türkiye’deki güvenlik birimlerine ‘yüksek gizlilik dereceli’ istihbarat iletildiğini ve bu istihbaratta IŞİD’in Kurban Bayramı’nda İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne saldırı girişiminde bulunacağı bilgisinin verildiğini kaydetti.

Selvi, “ABD’nin istihbarat birimleri tarafından kaynağından elde edilen istihbarata göre DAEŞ, İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik olarak Kurban Bayramı süresince İnsansız Hava Araçları veya Drone’larla saldırı planlıyordu” dedi.

Yazısında Türkiye’nin ABD makamları tarafından iletilen bu istihbaratı ‘ciddiyetle ele aldığını’ belirten Selvi, “İki ülke alınacak tedbirler üzerinde çalışıp, önlemleri hızla devreye soktu. Türkiye yetinmedi ayrıca önlemler aldı” diye yazdı.

Bu kapsamda çeşitli tedbirler alındığını ifade eden Selvi, İHA uçuşlarının yasaklandığını, Drone’ların uçuşlarına izin şartı getirildiğini ve Ankara’da ABD’ye ait bina ve tesislere yönelik fiziki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

ABD’nin daha önce IŞİD’in İstanbul Taksim, Ankara ve Antep saldırıları öncesinde intihar saldırılarına yönelik olarak Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına uyarılarda bulunduğunu da hatırlatan Selvi, “İncirlik Üssü ve Ankara’daki Büyükelçiliğe yönelik uyarılara ilişkin herhangi bir bilgiye sahip değilim” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran’da da kayyum uygulaması: Kürt seçilmişler görevden alınıyor
Sonraki Haber
'Tutukluluk kararı olmadan cezaevinde': Mahkeme, Demirtaş dosyasını iade etti