Ana SayfaGüncel‘Adalet Kurultayı’na katılacak isimler netleşiyor: Eski AKP’liler de listede

‘Adalet Kurultayı’na katılacak isimler netleşiyor: Eski AKP’liler de listede

HABER MERKEZİ – CHP’nin 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de düzenleyeceği Adalet Kurultayı’nın hazırlıkları tamamlanıyor. Kurultaya katılacak isimler de netleşmeye başladı. Eski AKP’li bakanlar Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk da kurultaya katılacak isimler arasında.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de düzenleyeceği ‘Adalet Kurultayı’na hazırlıklarını sürdürüyor.

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre kurultaya katılacak isimler de netleşmeye başladı.

Kurultayda ele alınacak 8 ana konu başlığı da belirlendi. Bunlar, “mahkemede adalet”, “devlette adalet”, “seçimde adalet”, “geçimde adalet”, “inançta adalet”, “eğitimde adalet”, “yaşamda adalet” ve “medyada adalet” olacak.

Her konu başlığı için alanında uzman kişiler davet edilerek paneller yapılacak.

Kurultay’da ekonomi ve devlet yapısıyla ilgili konularda yapılacak oturumlara katılacak isimler arasında eski AKP’li bakanlar Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır’ın yanı sıra  ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk da yer alıyor.

‘Medyada adalet’ başlığında Oktay Ekşi, Ahmet Takan ve Doğan Tılıç’ın da aralarında bulunduğu gazeteciler ile yeni tahliye olan Cumhuriyet yazarlarından katılım olacak. Edinilen bilgiye göre medya başlığı için Habertürk, Star ve Karar gazetelerinin de aralarında bulunduğu birçok yayın organından “muhafazakar” kimliğiyle bilinen gazeteciler de davet edildi. Ancak bu isimlerden henüz daveti kabul eden olmadı.

Kurultay’da CHP bayrağı ve amblemi kullanılmayacak. Kamp alanında ise yaklaşık 8 bin kişinin konaklayabileceği çadırlar kurulacak.

Yemek, içecek gibi temel ihtiyaçlar için de karavanların olacağı kampt günlük 10 bin kişiyi bulan bir sirkülasyon olması bekleniyor.