Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük’ diyen Kılıçdaroğlu: İkinci bir adım daha atıyoruz

‘Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük’ diyen Kılıçdaroğlu: İkinci bir adım daha atıyoruz

HABER MERKEZİ – Partisinin belediye başkanları toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İkinci bir adım daha atıyoruz. Çanakkale’de Adalet Kurultayı toplayacağız. Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları toplantısında konuştu.

“Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük” diyerek belediye başkanlarına ‘adalet talebini topluma duyurma’ çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, ‘ikinci bir adımın Çanakkale’de kurulacak Adalet Kurultayı ile atılacağını ve adalet kavramının toplum ile tartışılacağını’  belirtti.

Ayrıca ‘insanların çoğunlukla nefes almak istediklerinde CHP’li belediyeleri tercih ettiğini’ belirten Kılıçdaroğlu, bunun sebebinin ise ‘Diğer kentlerde yoğunlaşan betonlaşma’ olduğunu söyledi.

‘Belediye başkanları olarak adalet çağrısını topluma duyurmalısınız’

‘Adalet Yürüyüşü’nü ‘ülkede hak hukuk arayan milyonların yürüyüşü’ sözleriyle niteleyen Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına ‘yürüyüşte yapılan adalet çağrısını topluma duyurmasınız’ dedi:

Adalet Yürüyüşü, ülkede hak arayan, hukuk arayan milyonların yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü görkemli kılan da adalete susamış milyonlardır. 80 milyonun adalet ihtiyacına cevap vermek için yürüdüm. Bu yürüyüşe her görüşten, her inançtan, her kimlikten insan katıldı.  Maltepe’de bir adalet çağrısı yaptık. Bu çağrının hiçbir satırına itiraz gelmedi. Bu çağrıyı CHP belediye başkanları olarak topluma duyurmalısınız. Madem birlikte, huzur içinde yaşayacağız, bunun temel öğesi adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde devletin olmadığını da her yerde dile getireceğiz.

‘Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük’

Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük’ derken “İkinci bir adımın Çanakkale’de atılacağını, Adalet Kurultay’ında adaletin nasıl sağlanacağının toplumun her kesiminden insanlarla tartışılacağını” söyledi:

İkinci bir adım daha atıyoruz. Çanakkale’de Adalet Kurultayı toplayacağız. Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük. Benim yanlışım varsa o söyleyebilmeli, onun yanlışı varsa ben söyleyebilmeliyim. Siyasi kavgalardan bu millet bıktı. Yeter artık ya, yeter. Çanakkale’deki Adalet Kurultay’ımıza toplumun her kesiminden insanlar gelecekler, onları davet edeceğiz. Eğitimde adaleti nasıl sağlayacağız, emekli adaletini nasıl sağlayacağız, bunu tartışacağız. Adaletli bir toplum nasıl olacak, onu tartışacağız. Adaletli bir düzenin fikri altyapısı orada oluşacak ve bunu da sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya duyuracağız.

‘İnsanların CHP’li belediyelere gitmeyi tercih ettiğini’ belirten Kılıçdaroğlu, bunun sebebinin ise diğer kentlerdeki ‘betonlaşma’ olduğunu iddia etti:

Tüm kentlerin bir kimliği vardır. Kimlik, belediye başkanları tarafından bilinir, tanınır ve dünyanın her tarafına tanıtılır. Dolayısıyla kentler, birer marka olarak kendilerini tüm dünyaya tanıtırlar. Bursa, beton Bursa haline gelmiştir. Ankara yaşanamaz bir kent haline gelmiştir. Bir insan bir kentte yaşamak istiyorsa, rahatlıkla yaşamak istiyorsa, tercih edeceği kent CHP’li belediyelerin yönettiği kenttir. İstanbul’da nefes mi almak istiyorsunuz, neden hafta sonu insanlar CHP’li belediyelerin olduğu yerlere giderler. Biz şimdi bütün Türkiye’yi CHP’li belediyelerin yönettiği bir ülke haline getirmek istiyoruz. Eskişehir, çölde bir vaha gibi. Bu Eskişehir’e Bursa’dan daha fazla turist geliyor. Eskişehir, Osmanlı’ya başkentlik yapmadı.

‘Çalışan belediye başkanlarının üzerinde baskı var’

CHP lideri Kılıçdaroğlu aynı zamanda ‘CHP’li belediye başkanlarının üzerinde yoğunlaşan bir baskı olduğuna’ da değindi:

Belediye başkanlarımız çalıştıkça onların üzerine yoğunlaşan baskıyı da biliyoruz. 15 Temmuz öncesi F Tipi yapılanmadan şikayet ederdik. Yereldeki hedefi CHP’li belediyelerdi. İzmir, Eskişehir belediyesine baskınlar yapıldı. Sandılar ki bir şeyler bulacaklar diye. Onların arkasında bugünkü iktidar vardı. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler. Bizim belediye başkanlarımız sokaklarda, caddelerde vatandaşla selamlaşıyorlar. O açıdan Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu’na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Kenti, ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz. Mafya bozuntuları belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk belediye başkanımıza sahip çıktı. Rantla içli dışlı olanların önünde böyle bir saldırı yok, ama mafya ile mücadele edenlerin önünde her zaman bu riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP’li belediye başkanları vardır.  Mahkeme karar vermiş yıkamıyorlar. Söylüyor sadece “küstüm” diye. Adalet soylu bir kavramdır.”