Ana SayfaBilim ve Teknoloji‘Adeta insan gibi’: Facebook’un yapay zekası kendi dilini geliştirince ‘fişi çekildi’

‘Adeta insan gibi’: Facebook’un yapay zekası kendi dilini geliştirince ‘fişi çekildi’

HABER MERKEZİ – Facebook, kendi aralarında garip bir dilde iletişim kurduğunu tespit ettiği iki yapay zekanın ‘fişini çekti’.

Facebook Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarı’ndan (FAIR) araştırmacılar, yapay zekaya makine öğrenimi yoluyla pazarlık etmelerini sağlamak için verdikleri eğitimlerin iyi gittiğini belirtiyor.

Ancak Facebook araştırmacıları, tekniklerini geliştirdikçe yapay zeka ürünü sohbet (ro)botlarının kendiliğinden, adeta insan gibi,  daha önce olmayan bir dil geliştirdiklerini keşfetti.

HaberTürk’ten Cem Sünbül’ün haberine göre yapay zekaya sahip sohbet botları insanlara yardım etmek için öğrendikleri İngilizce’yi farklı bir şekilde sistematik bir şekilde kullanınca araştırmacılar şüphelendi ve sorunu çözemeyince botları kapattı.

Keşif sonrasında, yapay zekanın nasıl olup da kendi dilini geliştirmeyi başardığı konusunda ise elde hala çok az bilgi var.

Musk ile Zuckerberg tartışması

Geçtiğimiz hafta Tesla kurucusu Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasında tartışma konusu haline gelen yapay zeka konusunda Zuckerberg ‘endişe edilecek bir şey olmadığı’ yönünde bilgilerle ‘bu olaydan neden çekindiklerine anlam veremediğini’ belirtmişti.

Elon Musk ise Twitter’da Mark’ın görüşüne cevaben verdiği yanıtta “Mark ile konuştum, konu hakkındaki bilgisi sınırlı” demişti.

Son gelişmeler Musk’ın haklılığı olarak yorumlanıyor.