Ana SayfaDünyaAfganistan’da iki günde iki saldırı: En az 29 kişi hayatını kaybetti

Afganistan’da iki günde iki saldırı: En az 29 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Afganistan’ın Herat kentinde dün Şiilere ait bir camiye düzenlenen saldırı sonrasında yirmi dokuz kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bugün de Kandahar Havalimanı yakınlarında NATO birliklerine düzenlenen saldırıda kesin sayı bilinmemekle beraber yaşamını yitirenlerin olduğu belirtildi.

2017’nin başından itibaren bin 700 sivilin saldırılarda hayatını kaybettiği Afganistan’ın batısındaki Herat kentinde, Salı günü Şiilere ait bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda en az 64 kişinin yaralandığı ve 29 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

O sırada camide olan Mohammad Adi ‘İki saldırgan bombalı saldırıdan önce camiye girdi ve insanlara ateş açıp el bombaları atmaya başladı’ dedi.

Yerel polis sözcüsü Abdulhai Walizada, Adi’yi doğrulayarak ‘görgü tanıklarının birden fazla saldırgan gördüğünü ve olay esnasında hayatını kaybeden saldırgan hariç henüz kimsenin yakalanamadığını’ kaydetti.

İkinci saldırı NATO birliklerine

İkinci saldırı da bugün Afganistan’ın güneyindeki Kandahar kentinde gerçekleşti.

NATO yetkilileri, Kandahar Havalimanı yakınlarında gerçekleşen ve NATO Birlikleri’ni hedef alan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler olduğunu doğruladı.

Koalisyondan yapılan açıklamada ‘Ek bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz, elimizden geldiğince hızlı paylaşacağız’ denildi.


Karınca Dış Haberler