Ana SayfaKadınAile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde cinsel saldırı iddiası: Olay yargıya taşındı

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde cinsel saldırı iddiası: Olay yargıya taşındı

HABER MERKEZİ – Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve ona bağlı kurumların güvenliğini sağlayan güvenlik şirketinde çalışan bir kadının şirket yetkilisi tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı iddia edildi. Olay yargıya taşınmasına rağmen saldırgan erkeğin hala işyerinde çalışmaya devam ettiği de belirtildi.

Diyarbakır’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kurumlarında özel güvenliğini sağlayan Özel Güvenlik Şirketi’nde çalışan 30 yaşlarındaki bir kadının şirkette bir yetkili tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı kaydedildi.

Kadın, maruz kaldığı saldırı ve gördüğü şiddet nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) ve Kadın Sığınma Evi’ne başvurdu.

‘Cinsel saldırı sistematik olarak sürdü’

Dihaber’de yer alan habere göre olayı başvuruyla birlikte öğrenen bir kurum çalışanı, kadının uzun süredir cinsel saldırıya maruz kaldığını, işten atılmak ve teşhir edilmekle tehdit edildiğini anlattı.

Saldırıya maruz kalan kadın çalışanın başvurusu üzerine kurumda açılan dosyaya hiç bir personelin ulaşamadığını belirten kurum çalışanı, bu durumun idare tarafından olayın üzerini örtbas edilmesi amacıyla yapıldığını öne sürdü.

Kurum çalışanı ayrıca olayın yargıya ulaştığını ancak dosyaya getirilen ‘gizlilik kararı’ nedeniyle dosyanın içeriğine ulaşılamadığını söyledi.

Saldırgan aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor

Öte yandan saldırının kurum tarafından bilinmesi ve adli makamlara taşınmasına rağmen saldırgan erkeğin söz konusu şirketle çalışmasını halen sürdürdüğünü vurguladı.

Cinsel saldırıya maruz bırakılan kadının hala özel güvenlik şirketinde çalışan pozisyonunda görüldüğünün belirten kurum çalışanı, yetkililere kadının durumunu sorduklarında ‘ücretsiz yıllık izinde’ cevabını verdiklerini kaydetti.

Kurum çalışanı, saldırıya uğrayan kadının yaşadıklarından dolayı psikolojik tedavi gördüğünü de ekledi.