Ana SayfaGüncelAKP’nin 16. yıldönümünde Erdoğan: ‘AKP ülkeye çağ atlattı, kazandıklarımızı masada kaybetmeyeceğiz’

AKP’nin 16. yıldönümünde Erdoğan: ‘AKP ülkeye çağ atlattı, kazandıklarımızı masada kaybetmeyeceğiz’

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 16’ncı yıl dönümünü etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin daha güçlü bir demokrasiye geçtiğini belirtti. “Büyük fedakarlıkla kazandıklarımızı masada kaybetmeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Mart 2019’da devran farklı dönecek” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin 16’ncı yıldönümü etkinliklerinde konuştu.

Erdoğan, “Bu 16 yıl ne bizim ne de ülkemiz için kolay geçmedi. 2002’de şahsım Meclis’e giremedi. “Muhtar bile olamaz” demişlerdi bu yanlış düzeltildi” diye konuştu.

“2007 yılı Türkiye için dönüm noktası”

2007 yılının Türkiye için dönüm noktası olduğuna dikkat çeken AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Yapılan mitingler sonrası sığındığımız liman milletimiz oldu. Dink cinayeti ve Zirve Yayınevi cinayetleri bu yılda oldu. Meclis’in başörtü ile kararına karşı medya “411 el kaosa kalktı” başlığı attı” örneklerini verdi.

“AKP ülkeye çağ atlattı”

AKP ile ülkenin ‘çağ atladığını’ savunan Erdoğan şöyle konuştu:

AK Parti Türkiye Cumhriyeti’ni yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir. Ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi büyütme davasını kendi davasını kabul etmiş bir partidir. Eğitimde, sağlıkta, adalette, toplu konutta hayata geçirdiğimiz hizmetlerle ülkemize çağ atlattık. Küresel rekabette giderek daha iddialı bir hale geliyoruz.

“Türkiye  güçlü bir demokrasiye geçmiştir”

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yapılan 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunu değerlendiren Erdoğan, “Türkiye bu değişiklikle yürütme gücünün Cumhurbaşkanı’nda olduğu daha güçlü bir demokrasiye geçmiştir” dedi.

“2019 Mart’ında devran farklı dönecek”

Parti üyelerine seslenen Erdoğan Mart 2019’a dair sinyaller verdi:

11 milyon üyemiz var. 11 milyon üyemize Sincan’dan sesleniyorum 2019’un Mart’ın da bunu ikiyle çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman devran farklı dönecektir. Mart 2019’da farklı gelişecektir.

Kılıçdaroğlu’na gönderme: Teröristleri yanına alırsan millet sana destek vermez

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlatıp İstanbul’da son verdiği ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin, “Sözde Adalet Yürüyüşü yaparken yanına teröristleri alırsan bu millet sana destek vermez. Çok da enteresanı bu milletin kadr-i kıymetini bilmeyen iktidarı bulamaz. Bizim bu Rabiamıza terör işareti diyecek kadar zavallı olanlar iktidar yüzü göremez” ifadelerini kullandı.

Demokratik açılım ile ülkemizdeki tüm kesimlerin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. CHP’nin başkanının kumpas sonrası değişmesi söz konusu. Bunlar da kumpas teorisi çalışıyor. 2011 yılı seçimleri öncesi siyaseti kasetlerle inşa edildiği yıllar olduğunu görüyoruz.

 

Previous post
Hasankeyf'te 'tehlike var' iddiasıyla yıkım başladı: 'Keyfi yıkım doğal dokuya zarar veriyor'
Next post
'Silah kullanmakta tereddüt etmeyin' talimatı verilen bekçiler göreve başladı