Ana SayfaDünyaAlmanya Dışişleri Bakanı’nın eşini tehdit eden kişinin kimliği belirlendi

Almanya Dışişleri Bakanı’nın eşini tehdit eden kişinin kimliği belirlendi

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, kendisine “Haddini bil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı tartışma nedeniyle eşinin tehdit aldığını açıklamıştı. Tehdit mesajını doğrulayan Alman polisi, mesajı bırakan kişinin de kimliğinin tespit edildiğini duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasındaki tartışmayla bağlantılı olarak ailesinin tehdit edildiğini duyurmuş ve “Erdoğan’ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor” demişti.

Gabriel’in eşi Anke Gabriel’in, muayenehanesindeki telesekretere tehdit mesajı bırakıldığı polis tarafından da doğrulandı.

Alman polisi tarafından yapılan açıklamada, mesajın içeriğinin Sigmar Gabriel’in siyasi faaliyetleriyle bağlantılı olduğu teyit edildi. Ancak mesajın içeriğinin ilk belirlemelere göre, ceza kapsamına girmediği bilgisi verildi.

Kimliği tespit edildi

Öte yandan polis, Anke Gabriel’in muayenehane telesekreterine mesaj bırakan kişinin kimliğinin tespit edildiğini de belirtti.

Söz konusu kişinin polis tarafından bilinen bir kişi olduğu, bırakılan mesajın ise Dışişleri Bakanlığı’nın genel tehdit değerlendirmesi kapsamına girmediği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Erdoğan Almanya’da yaşayan Türkiyelilere genel seçimlerde, “Türkiye’ye yönelik düşmanca tutum içindeki partilere oy vermeme” çağrısı yapmış, Gabriel buna tepki göstererek, “Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik eşi benzeri görülmemiş bir müdahaledir” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan da Gabriel’in açıklamasına, ” Sen kimsin ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanına konuşuyorsun, sen Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil. Kalkıp bize ders vermeye kalkıyor. Senin siyasetteki geçmişin ne, kaç yaşındasın?” karşılığını vermişti.

Almanya Dışişleri Bakanı sözkonusu tartışma sonrası bir açıklama yapmamıştı.


Almanya Dışişleri Bakanı: Erdoğan nedeniyle eşim tehdit edildi