Ana SayfaDünyaAlmanya Savunma Bakanı: Türkiye’ye fazlasıyla sabır gösterdik, talep ettiği saygıyı bize de göstermeli

Almanya Savunma Bakanı: Türkiye’ye fazlasıyla sabır gösterdik, talep ettiği saygıyı bize de göstermeli

HABER MERKEZİ – Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye’nin günden güne Avrupa Birliği’nden uzaklaştığını belirtti ve “Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli” dedi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, aralarında Almanya vatandaşı Peter Steudtner’in de bulunduğu 8 hak savunucusunun tutuklanmasının ardından tırmanan Almanya Türkiye arasındaki krize ilişkin konuştu.

Leyen, Türkiye’nin günden güne Avrupa Birliği’nden uzaklaştığını söyledi.

DW’de yer alan habere göre Leyen, “hukuk devleti ilkelerinden kopmak”, “düşünce özgürlüğünü kısıtlamak” ve “Alman vatandaşlarını hukuk devletine uymayan şekilde cezaevinde tutmanın” hiçbir gerekçesinin olamayacağını söyledi.

“Türk hükümetine karşı fazlasıyla sabır gösterildi” diyen Leyen, “Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı, Türkiye’nin NATO’nun devreye girmesiyle birlikte Almanya Savunma Komisyonu heyetine Konya’daki askeri üssünü ziyaret izni vermesine de değindi. Kararı “memnuniyetle” karşıladıklarını belirten Leyen, “NATO’nun bu konuda devreye girmesi iyi oldu” dedi.