Ana SayfaGüncelAnkara’daki ‘eylem yasağı’na rağmen Yüksel’de 267’nci günde de eylem

Ankara’daki ‘eylem yasağı’na rağmen Yüksel’de 267’nci günde de eylem

HABER MERKEZİ – Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 147’nci gününde, Ankara Valiliğinin bir aylık ‘eylem yasağı’na ve polis müdahalesine rağmen Yüksel Caddesi’nde 267 gününe giren “İşimizi geri istiyoruz” eylemi yapıldı. Öğlen sularında yapılan eyleme müdahale sırasında bir göstericinin “İnsan değil misiniz” şeklindeki tepkisine polisin yanıtı şu oldu: “Evet, insan değiliz biz.” Akşam saatlerindeki eylem de polislerce engellenirken, Veli Saçılık, Gülmen ve Özakça’nın mahkeme kararı olmaksızın Ankara Valiliğince ‘örgüt üyesi’ ilan edildiğine dikkat çekti, eylem yasağına ilişkin de “Ankara Valisi’nin yayımladığı genelgeyi tanımıyoruz, bu genelgeyi çöpe atıyoruz” dedi.

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 147’nci gününde, ev hapsinde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 72’nci günde devam ediyor.

Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise bugün 267’nci gününe girdi.

Ankara Valiliği’nin Ağustos ayı boyunca eylem ve gösterileri “güvenlik” gerekçesiyle yasaklamasına, yine Yüksel’de aylardır süren ablukaya rağmen İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için bir araya gelen eylemciler, polisin izin vermemesi üzerine Konur Sokak’ta bir araya geldi.

TOMA ve polis kalkanları önünde üzerinde “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 147’inci gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı açan ve “Emekçiyiz haklıyız, kazanacağız” sloganını atan eylemcilere polis müdahale etti.

Bu sırada eylemcilerden birinin polise “İnsan değil misiniz” şeklindeki tepkisine polis “Evet insan değiliz biz” şeklinde cevap verdi.

Polis tarafından Meşrutiyet Caddesi’ne sürüklenen eylemciler, “Direnişimiz Nuriye ve Semih’in talepleri yerine getirilene kadar devam edecektir. Ankara Valiliği bir ay boyunca eylem ve etkinlikleri yasaklamış. Biz Valiliğin bu açıklamasını tanımıyoruz ve her gün olduğu gibi direnişimize devam edeceğiz” diyerek akşam saatlerinde yapılacak eyleme çağrıda bulunuldu.

Veli Saçılık: Valiliğin genelgesini tanımıyoruz

Akşam saatlerinde bir kez daha Yüksel’de açıklama yapmak isteyen eylemciler polislerce engellendi.

“Açlık grevinin 147. günü, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını tutan eylemciler polis tarafından sürüklenirken, Veli Saçılık bu sırada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bizler tam 267 gündür Nuriye ve Semih için burada direniyoruz. Nuriye ve Semih tam 147 gündür açlık grevindeler. Bugün Ankara Valisi bir genelge yayımlamış: Haklarında herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen Nuriye ve Semih’i ‘örgüt üyesi’ ilan etmiş. Artık mahkeme kararlarını mahkemeler değil, hakimler değil, Ankara Valisi veriyor. Biz bu genelgeyi tanımıyoruz, bu genelgeyi çöpe atıyoruz.