Ana SayfaGüncelAtilla Taş’ın yargılandığı davada iki gazeteciye tahliye

Atilla Taş’ın yargılandığı davada iki gazeteciye tahliye

HABER MERKEZİ – “FETÖ’nün medya yapılanması” adı altında yürütülen ve aralarında Atilla Taş ile gazetecilerin de bulunduğu 13 kişinin yargılandığı davada, Cihan Acar ve Bünyamin Köseli tahliye edildi.

Aralarında sanatçı Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy’un da bulunduğu 13 yazar ve gazeteci hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti.

İkişer kez müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ile tutuksuz yargılanan Ali Akkuş duruşmada yer aldı.


‘Ben tweetten yatıyorum’ diyen Atilla Taş sordu: ‘Zeus’un kulu muyum?’

Savcı mütalaasını verdi

Sanıkların savunmasının tamamlanmasının ardından mütalaasını veren savcı, sanıkların “örgüt üyeliği” suçundan yargılandıkları dava ile dosyanın birleştirilmesini talep etti.

Ayrıca kuvvetli suç delilleri olduğu ve yurt dışına kaçma şüphelerinin olduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını istedi.

2 kişiye tahliye

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, kapatılan Bugün gazetesi muhabiri Cihan Acar ve kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Bünyamin Köseli’nin tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı ise 24 Ekim 2017’ye ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Finlandiya ve Almanya'da bıçaklı saldırılar: Üç kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
İstanbul'da beton mikseri bir aracın üstüne uçtu: 1 kişi yaşamını yitirdi