Ana SayfaGüncelBahçeli’den Yıldırım’a ‘bağımsızlık referandumu’ yanıtı: ‘Bu kez ayrı düştük’

Bahçeli’den Yıldırım’a ‘bağımsızlık referandumu’ yanıtı: ‘Bu kez ayrı düştük’

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki referandum kararı için ‘Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır’ demiş, Başbakan Binali Yıldırım ise Bahçeli’ye “Burada Irak’ın parçası olan bir bölgesel yönetim var, savaş nedeni olmaz” sözleri ile cevap vermişti. Bugün Yıldırım’ın yanıtını yazılı bir metinle eleştiren Bahçeli, ‘başkanlık referandumunda MHP’nin bekası için birlikte evet dedikleri muhataplarıyla bu kez ayrı düştüklerini’ belirtti.

AKP hükümetinin karşı çıktığı ve Irak’ı ‘iç savaş’a kadar götürebilecek bir karar olduğu iddiasında bulunduğu Irak Kürdistan Bölgesi’nin referandum kararı için MHP lideri Devlet Bahçeli “Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır” demişti.

Bahçeli’nin yorumunu değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım ise Bahçeli’ye ‘Burada Irak’ın parçası olan bir bölgesel yönetim var, bu savaş nedeni olmaz’ yanıtını vermişti.

‘Bu kez ayrı düştük’

Bugün konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Devlet Bahçeli Yıldırım’ın açıklamalarını ‘manidar ve tariz dolu’ sözleri ile nitelendirerek şöyle dedi:

MHP 16 Nisan referandumunda beka için evet derken safı bellidir, fakat 25 Eylül Kürdistan referandumuna yaklaşım ve tedbir geliştirme hususunda aynı muhataplarıyla bu kez ayrı düşmüştür. Sayın Başbakan’ın bize parmak sallar gibi sözlerimizi düzeltme gayretine tevessül etmesi yanlıştır, Türkiye’nin milli hassasiyet ve hedeflerini savunan ortak görüşe zarar vermektedir.

‘Umarım başbakan yaptığı hata ve gafın farkındadır’

Açıklamada “Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki bağımsızlık kararının savaş sebebi sayılması gerektiği” konusundaki iddiasını tekrarlayarak ‘MHP’nin bilirkişiye ihtiyacı yok’ diyen Bahçeli, ‘Ümit ediyorum ki, Sayın Başbakan yaptığı hata ve gafın farkındadır’ iafelerini kullandı.