Ana SayfaDünyaBarcelona saldırısı: Fail belirlendi, Avrupa’da aranıyor

Barcelona saldırısı: Fail belirlendi, Avrupa’da aranıyor

HABER MERKEZİ – İspanya’nın Barcelona kentinde geçtiğimiz hafta yayaların üzerine minibüs sürerek 13 kişinin ölümüne neden olan failin kimliği belirlendi. 22 yaşındaki Yunus Ebu Yakub için ülke içinde ve dışında arama başlatıldı.

İspanya’nın Barcelona kentinde 17 Ağustos’ta bir minibüs sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürmüştü.

Katalonya hükümeti saldırıda on üç kişinin hayatını kaybettiğini, 120 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

IŞİD ise saldırıyı üstlenmişti.

Yunus Ebu Yakub

Fail belirlendi

DW Türkçe’nin haberine göre İspanya polisi bugün, on üç kişinin ölümüne sebep olan saldırının failinin belirlendiğini açıkladı.

İspanya polisine göre “Bütün şüpheler 22 yaşındaki Yunus Ebu Yakub’u işaret ediyor”.

‘Bütün Avrupa ülkelerinde aranıyor’

Katalan radyosuna konuşan Katalonya Bölgesel Yönetimi İçişleri Bakanı Joaquin Forn, ‘Yakub’un ülke içi ve dışında arandığını’ belirterek şöyle dedi:

Bu kişi artık sadece Katalonya’da değil, tüm Avrupa ülkelerinde aranıyor. Bu artık Avrupa polisinin ortak çabaları haline geldi.

Ne olmuştu?

Barcelona yakınlarındaki Cambrils kasabasında aynı gün meydana gelen başka bir saldırıda da bir kişi daha yaşamını yitirmişti.

Barcelona ve Cambrils’te toplam 14 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıların arkasında 12 kişilik radikal İslamcı bir ‘terör hücresi’nin olduğunu tahmin eden polis tarafından zanlılardan beşi Cambrils’te vurulmuş, 4 şüpheli de gözaltına alınmıştı.

Saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda, Barcelona’nın yaklaşık 200 kilometre güneyindeki Alcanar kasabasındaki “terör hücresinde” bir ya da birden fazla saldırı düzenlemek amacıyla 120’den fazla gaz tüpünün, saldırılardan bir gece önce bir patlamanın yaşandığı evde depolanmış olduğu tespit edilmişti.

Katalan polisi, Ebu Yakub’la birlikte kimliği belirlenen diğer üç zanlının da arandığını, ancak zanlılardan ikisinin ölmüş olabileceği üzerinde durduklarını kaydetti.

Previous post
Eski MİT mensubu Altaylı gözaltına alındı
Next post
HDP'nin yeni eylem takvimi: 120 ayrı merkezde etkinlikler düzenlenecek