Ana SayfaDünyaBeatles heykelinin yerine ‘alışveriş merkezi’ yapılmak isteniyor: ‘Let it be’ diyenler karara karşı sokakta

Beatles heykelinin yerine ‘alışveriş merkezi’ yapılmak isteniyor: ‘Let it be’ diyenler karara karşı sokakta

HABER MERKEZİ – Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’da efsanevi müzik grubu Beatles’ın heykelinin bulunduğu meydanın buldozerlerle yıkılarak yerine ‘alışveriş merkezi’ yapılmak istenmesi protesto edildi.

Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur, eskiden geniş açık alanları ve caddeleri ile ünlüydü.

Nüfusu son 20 yılda ikiye katlandığı ve gerekli önlemler alınmadığı için sorunların her geçen gün arttığı Ulaanbatur’da altyapısının eksik kalması dolayısıyla ‘kentsel dönüşüm’ projeleri geliştirildi.

Fakat dönüşüm esnasında kamu arazilerinin zengin alıcılara satılması ve açık alanların betonlaştırılması halk tarafından protesto ediliyordu.

Heykel Moğolistan’ın batı müziği dinleme yasağının kalkmasını simgeliyordu

Dün de Beatles Meydanı olarak bilinen meydanda ‘Moğolistan’ın batılı müzik dinleme yasağı’nın kaldırılmasını temsilen politikacılar, iş insanları ve sanatçılardan toplanan bağışlarla 2008’de dikilen bronz kabartma Beatles heykelinin buldozerlerle yıkılmak istenmesi protesto edildi.

‘Şehrin çehresinin halkın kararları doğrultusunda değiştirilmediğini’ vurgulayan göstericiler Beatles’ın en ünlü albümünün ismi olan “Let it be” (Bırak olsun) sözüyle kararı protesto etti.

‘Alışveriş merkezi kompleksi kurmak arazi gaspı’

Hükümet, meydanın olduğu yerde araç trafiğini sıfıra indirip ‘alışveriş merkezi kompleksi’ kurmak isterken protestocular bunun bir ‘arazi gaspı’ olduğunu belirtiyor.

Moğolistan Uluslararası Yapı İdaresi avukatı D. Uuganbayar ise ‘Heykeli yıkmayacağız ama bu projeyi uygulamamız çok avantajlı olacak, çok fazla iş imkanı sunacak ve trafik sorununu çözecek’ dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 5’inci gününün konuğu kadınlardı: Yüksekdağ’ın fotoğraflarına yasak
Sonraki Haber
Gülsüm Elvan: ‘Kolum kırıldı’ dedim, ters kelepçeyi sökmediler