Ana SayfaDünyaBM: ABD’de basın özgürlüğü Trump tehdidi altında

BM: ABD’de basın özgürlüğü Trump tehdidi altında

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler’in İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Zeyd Raad El Hüseyin, “ABD, Trump yönetimi altında, anayasasında da tanımlanan ve senelerdir savunuculuğunu yaptığı basın özgürlüğünü ihlal ediyor” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ırkçılık karşıtı grubun üzerine neo-Naziler tarafından araba sürülmesiyle bir anti-faşist kadının hayatını kaybettiği duruma ilişkin her iki tarafın da ‘suçlu olduğu’ açıklamasında bulunmuş, geçtiğimiz hafta Arizona’da yaptığı destek mitinginde de bu söylemi tekrar savunmuştu.

Reuters’ın haberine göre Trump’ın ‘iki taraf da suçlu’ sözlerini savunurken gazetecilere ‘tamamen güvenilmez insanlar’ ithamında bulunmasının ardından bugün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Zeyd Raad El Hüseyin, bir açıklama yaptı.

‘ABD’de basın özgürlüğü Trump’ın tehditi altında’

El Hüseyin ‘ABD Başkanı Donald Trump’ın gazetecileri küçümseyen sözlerinin onu destekleyen insanları gazetecilere saldırmaları için kışkırtabileceğini’ belirterek şöyle konuştu:

Basın özgürlüğü ile ilgili düşündüğünüzde ABD Anayasası’nın yapı taşlarından biri olan ve ABD’nin yıllardır savunduğu bir şeyin Başkan tarafından saldırı altında olması inanılmaz. Bu çok büyük bir değişim ve belli ki ardından gelenler tehlikeli olacak.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Kule vincine çıktılar: TOKİ'nin çalıştırdığı, aylardır maaşları verilmeyen işçiler eylemde
Next post
OHAL'de cezaevleri: Kürkçüler'de siyasi tutuklular IŞİD'lilerle aynı saatte görüşe çıkarılıyor