Ana SayfaGüncelBozdağ’dan ‘tek tip kıyafet’ için yeni KHK sinyali

Bozdağ’dan ‘tek tip kıyafet’ için yeni KHK sinyali

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen ‘FETÖ’ sanıklarının tıpkı Guantanamo’daki gibi ‘tek tip kıyafetle’ mahkemeye getirilmesine ilişkin düzenlemenin yeni KHK’de yer alabileceğini söyledi.  Tutuklu gazeteciler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, “Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse yoktur. Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok” dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TRT Genel Müdürlüğü’nde bazı gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Bozdağ toplantıda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümündeki etkinliklerde ‘FETÖ’ sanıklarının tıpkı Guantanamo’daki gibi ‘tek tip kıyafetle’ mahkemeye getirilmesini istediğini gündeme getirmesinin ardından Adalet Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan “tek tip” kıyafet düzenlemesine ilişkin konuşan Bozdağ, düzenlemenin yeni KHK ile geçebileceğinin sinyalini verdi.

‘Tek tip kıyafet düzenlemesi KHK’lerden birine konulabilir’

Bozdağ şunları söyledi:

Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak KHK’lardan birine o düzenleme konulabilir.

‘Kılıçdaroğlu 2019’da adaylık için zemin hazırlıyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü ve mitingine de değinen Bozdağ şöyle konuştu:

Benim kanaatim kendisi 2019’da adaylık için zemin hazırlıyor. Bu mitingi de adaylığının ilk ilan adımıdır. Orada muhafazakar kesime, başka kesimlere mesaj veriyor. ‘Ben sizin hepinizin hamisi olacağım’ diyor. Adalet mitingi değil kesinlikle adaylık mitingiydi. O, adaylık mitingi, çok açık yani.

Tutuklu gazeteciler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yaşanan tutuklamalara ilişkin de konuşan Bozdağ bir kez daha Türkiye’de gazetecilik faaliyetlerinden dolayı kimsenin cezaevinde olmadığını savundu ve “Gazeteciler cezaevinde” diyen Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

‘Türkiye’de gazetecilik yaptığı için tutuklu kimse yok’

Bozdağ şöyle konuştu:

Bizim hep söylediğimiz şey, hükümete karşı da Türkiye’ye karşı da uluslararası çevrelerin adil ve objektif olmasıdır. Türkiye içinde siyaset yapan herkesin de değerlendirmelerinde de objektifliğe özen göstermesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da gerçek olan konular üzerinde değerlendirme yapmasını ben hep tavsiye ediyorum. Türkiye cezaevlerinde mesleği gazeteci olan kişiler, değişik suç isnatları nedeniyle tutuklu oldukları gibi, bazıları da suçu sabit olduğu için mahkeme kararıyla cezalandırılmışlar, hükümlüler. Bir kısmının suçu sabit, şu anda infaz ediliyor. Bir kısmının isnatlar nedeniyle, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklu yargılaması devam ediyor. Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse yoktur. Bunu biz defalarca ifade ettik. Defalarca bunu dile getirdik.

‘Tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu yok’

Örneğin zaman zaman şöyle haberler görüyorsunuz, ‘Bir tweet attı, adam tutuklandı’. Tweet yüzünden tutuklandı, çok büyük bir algı operasyonu. Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok. Ama şunu söylemesi lazım, ‘Tweetinde ne dedi?’ Orada bir şey söylüyor. Suç olan bir şeyi icra ediyor. Onun için insanlar adli takibata muhatap kalıyor. Oradan devam ediyor